Безизходица в Конгреса на САЩ, съдбата на Украйна виси на

...
Безизходица в Конгреса на САЩ, съдбата на Украйна виси на
Коментари Харесай

Безизходица в Конгреса на САЩ: Съдбата на Украйна виси на косъм

Безизходица в Конгреса на Съединени американски щати, ориста на Украйна виси на косъм.

Това оповестява в собствен репортаж  Voice of America (VOA).

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предизвестява, че отбранителната война на Украйна против Русия е изложена на риск без нов пакет от помощ, утвърден от Конгреса . Молбата за финансиране идва в миг, когато Европейският съюз (ЕС) споделя, че сигурността на Европа е заложена на карта.  

Това оповестява старшият дипломатически сътрудник на Voice of America (VOA), Синди Сейн в своя репортаж от Съединени американски щати, Вашингтон.     

Докато Русия продължава да нападна жилищни региони в Украйна, държавният секретар Антъни Блинкен насочи предизвестие, че Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да одобри бюджет, който включва военна помощ за Киев. 

“Жизненоважно е Конгресът да одобри настояването за спомагателен бюджет, което президентът е сложил. Без него, просто казано, всичко, което украинците реализираха и което ние им помогнахме да реализират, ще бъде застрашено “, счита Антъни Блинкен.  

Бившият президент и любимец в президентските избори на републиканците Доналд Тръмп има доста въздействие върху членовете на Камарата на представителите, ръководена от републиканците, които задържат бюджета поради, опасения по отношение на миграцията и сигурността на южната граница на Съединени американски щати с Мексико, предава VOA .  

„ Бившият президент Тръмп наподобява е на път да стане претендента на републиканците. Неговото мнение за рецесията в Украйна стартира да придобива по-голяма тежест ”, счита преподавателят Майкъл Кимидж от Католическия университет в Америка.   

На избирателен протест в Невада Тръмп се опълчи на приемането на бюджета от Конгреса. 

„ Така наречената договорка за гранична сигурност, за която Байдън упорства, не е предопределена да спре незаконната миграция. Тя е предопределена да продължи нашествието в Америка, до момента в който изпраща милиарди долари към Украйна и други страни “, споделя Тръмп.  

Във вторник на Капитолийския рид членовете на групата на “Украинския дом ” се събраха, с цел да дадат началото на “Седмицата на Украйна ” 2024 година с гостуващи украински бойци, законодатели и публични лица. Няколко американски законодатели показаха поддръжка за Киев, в това число един републиканец, депутатът Анди Харис от Мериленд, предава VOA .  

„ Изводът е, че това не би трябвало да е либерален или републикански въпрос. Това не би трябвало да е извънредно десен, извънредно ляв въпрос. Това е въпрос, с който всички американци би трябвало да се съгласят “, споделя Анди Харис.  

Представителят на Демократическата партия Марси Каптур сподели, че военната помощ на Съединени американски щати е нужна в този момент. 

В Европа няколко висши водачи, в това число френският президент Еманюел Макрон, също са разтревожени за възможната победа на Русия над Украйна. 

„ Реалната цена на съветската победа е прекомерно висока за всички нас. Ето за какво рационалният отговор е да се сложим в обстановка да поддържаме Украйна през тази година и идните години, каквото и да е належащо, каквото и да коства “, безапелационен е Макрон.  

Някои специалисти считат, че съветският президент Владимир Путин чака да види резултатите от президентските избори в Съединени американски щати през ноември, преди да промени курса си във връзка с Украйна, надявайки се, че поддръжката от страна на Съединени американски щати ще изчезне, оповестява VOA .  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР