Бездомно куче нахапа пловдивчанин в Смирненски. Мъжът е бил подгонен,

...
Бездомно куче нахапа пловдивчанин в Смирненски. Мъжът е бил подгонен,
Коментари Харесай

Куче нахапа пловдивчанин, заследи майка с малко дете СНИМКИ

Бездомно куче нахапа пловдивчанин в Смирненски. Мъжът е бил подгонен, а кракът му от елементи раздран от кучето, което към този момент няколко месеца не трябва прибирано от институциите, макар случилото се.

За случая повече споделя брачната половинка на потърпевшия мъж - Надежда Дончева. Жената изясни, че в края на месец март е забелязала въпросното куче, което се е скитало из улиците на квартала. Няколко пъти Дончева даже е била следена от кучето до дома й, до момента в който е била с 3-годишната си щерка, пише 

„ Изпитах смут още като го видях, защото постоянно е с необятно отворена уста, не върви обикновено, а тича и скача. Въпреки това резервирах хладнокръвие и се молих да се приберем невредими аз и щерка ми, до момента в който ни следеше. Впоследствие започнах да виждам кучето всеки ден и го заобикалях, молейки се всичко да е наред ”, споделя Дончева.



На 17 август обаче историята се развива по извънреден противен метод за Надежда и фамилията й. В този ден мъжът й се е прибирал от работа към 23:30 вечерта с велосипед, когато бива подгонен и атакуван от същото куче.

„ Брутално захапан, той се прибра у дома в поразителен тип. Разминал се е единствено с едно захапване, тъй като е съумял да се задържи на велосипеда и е избягал. Явно и кучето се е уплашило и не е траяло да го гони. Следва циркулиране по лечебни заведения, инжекция тетанус, превръзки, промиване и така нататък и интервал от една седмица домашно лекуване на легло, тъй като е обиден прасецът и ходенето беше невероятно ”, показа тя.

През това време Христина се пробва да алармира неведнъж разнообразни институции за агресивното куче, с цел да бъде избегнат сходен или по-страшен случай, само че без триумф.

„ Първият ми опит беше на 21 август в регион „ Западен ”. Получих няколко насмешки от защитата и от човек от отдел „ Екология ”. Обещаха да ми се обадят, че незабавно пращат екип и още хиляди небивалици. На 22-ри отивам още веднъж към този момент да пусна документално молба. Отказаха ми, само че аз настоявах. Написах молбата на хвърчащ лист и те ми споделиха, че сами ще я входират в деловодството. Пълен парадокс. Грабнах си листа и си входирах молбата. Разбира се- нищо. Господинът от отдел „ Екология ” ми сподели, че в случай че инцидентно видя още веднъж кучето да го задържа и да се обадя в приюта, с цел да дойдат да го приберат. Отново неуместно за мен. Как са чака да го задържа. Очевидно съм и с малко дете и това е невероятно, а и рисково ”, описа още тя.

Последва следващ опит Надежда да се свърже с общинския подслон и съумява.

„ Обясних всичко, както и стъпките, които съм подхванала. Единственото, което ми споделиха по телефона беше " Лошо... Много неприятно.. ", само че въпреки всичко ми дадоха вяра, че може би вероятно ще приберат кучето. То към момента продължава да си скита в близост и да се хвърля на хора, коли, колела, тротинетки. Преди два дни беше на детската площадка в затворен комплекс до у дома, по-късно се разноски към нашия блок още веднъж гневно, лаещо и скачащо без явно никакъв дразнител в близост ”, споделя още тя.

Тогава Надежда още веднъж се обажда в приюта, с цел да пристигна екип, само че това не се случило.

„ Отказаха ми, тъй като имали график и би трябвало да го съблюдават. Веднъж в седмицата върви патрул в даден регион за към два часа, обикалят и търсят кучета без маркировка. Отново обясних, че кучето е с маркировка, само че е нападателно. Заявиха още веднъж, че няма да дойдат ”, добави Надежда.

На 7 септември тя за следващ път пуска молба в районното кметство, където твърди е получила съвет от служителка да вземат нещата в свои ръце.

„ Да вземем нещата в свои ръце, тъй като нищо нямало да създадат по този начин или другояче. Приканих ги те персонално да дойдат и да го отровят, тъй като аз няма да го понеса, нито ще нося наказателна отговорност за нещо, което е неуместно за моите разбирания и морал. Щом дават такива препоръки, очевидно са задоволително смели. Това ме шокира. Единственото нещо, което можем да създадем е да заведем дело за обезщетение, което няма да ни даде успокоение да излизаме на открито. Скоро ще стане студено, а всички знаем тогава кучетата какъв брой по-опасни са. Въпросът ми е - При съществуването на открито нападателно бездомно куче, кой би трябвало да ни пази и да носи отговорност? ”, добави пловдивчанката.

Свързахме се с инж. Георги Божев, шеф Зооветеринарен комплекс-Пловдив, който изясни, че са получили сигнала и твърди, че екипи на приюта обикалят региона, като през днешния ден е била осъществена следващата инспекция за намиране на кучето.

Относно това, че чиновник на отдел „ Екология ” е посъветвал дамата да вземат нещата „ в свои ръце ”, Божев съобщи, че сходни изказвания са несериозни и не счита, че чиновник би си разрешил да приказва сходни неща.

Днес зам.-кмета на регион „ Западен ” Георги Георгиев, след неведнъж подаване на сигнали от Надежда, се е свързал с нея като е декларирал, че ще вземат ограничения, с цел да бъде открито и прибрано допустимо най-скоро кучето и да се предотвратят обстановки, които биха заплашили здравето и живота на живущите в региона.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР