Бездомни кучета в Благоевград притесняват местните жители. Хората се оплакват

...
Бездомни кучета в Благоевград притесняват местните жители. Хората се оплакват
Коментари Харесай

Зли кучета пратиха жена в болница в Благоевград

Бездомни кучета в Благоевград тормозят локалните поданици. Хората се оплакват от набези и съществени ухапвания. Пострадала жена от бездомно четириного попада в болница. Тя описа, че се е разхождала, когато я атакува едно от три лежащи на тротоара кучета.

„ Съвсем инцидентно минавам по един тротоар, на който лежаха три големи кучета. В момента, в който подминах, едно от животните ме захапа за крайници. Тогава бях с контузия след интервенция. Две млади момчета ме избавиха “, споделя потърпевшата пред Би Ти Ви.

Мария Исидорова е доброволка, която се грижи за бездомните кучета. По думите ѝ не трябва те да се тровят или убиват, тъй като на тяхно място ще пристигна друга глутница.

Тя изясни, че през 2021 година е направено броене и акция по вписване на кучетата в Благоевград. Според нея обаче не е имало задоволителен надзор от страна на общината.

Освен това дамата описа, че хората непрекъснато изхвърлят кучета в кашони и това би трябвало да спре, с цел да не се разраства казусът с бездомните животни.

От община Благоевград оповестиха пък, че има план за основаване на подслон на стойност 2,5 млн. лева

„ Проблемът е в самите нас хората и в метода, по който отглеждаме домашните си любимци. Всеки ден има сигнали за нападнати и уплашени хора. За страдание обаче се следи и различен проблем, който доста от градовете имат - по този начин нареченото преселване на кучета. От една община кучета се транспортират по нощите в друга, с цел да се отърват от своите безстопанствени бездомни кучета се докарват в прилежащи градове “, обясни Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР