Бездомни кучета притесняват местните жители в Благоевград от месеци. Хората

...
Бездомни кучета притесняват местните жители в Благоевград от месеци. Хората
Коментари Харесай

Бездомни кучета нападат и хапят жители в Благоевград - 112

Бездомни кучета тормозят локалните поданици в Благоевград от месеци. Хората се оплакват от набези и съществени ухапвания, съобщи бТВ. 

Виолета Качева е измежду потърпевшите. Тя описа, че се е разхождала, когато я нападало едно от три лежащи на тротоара кучета. " Съвсем инцидентно минавам по един тротоар, на който лежаха три големи кучета. В момента, в който подминах, едно от животните ме захапа за крайници. Тогава бях с контузия след интервенция. Две млади момчета ме избавиха ", обясни потърпевшата.



По думите й се е възстановявала към месец и половина. Според локалните казусът с кучета е доста време, като от време на време се търси решение. Качева е била на лекуване с венозни антибиотици. 

Мария Исидорова е доброволка, която се грижи за бездомните кучета. По думите ѝ не трябва те да се тровят или убиват, тъй като на тяхно място ще пристигна друга глутница. 

Тя изясни, че през 2021 година е направено броене и акция по вписване на кучетата в Благоевград. Според нея обаче не е имало задоволителен надзор от страна на общината. Внесли са се десетки карти с имена на хора, които желаят да кастрират кучетата си. Направена е разяснителна акция. По думите й непрестанно има изхвърлени дребни кучета. 

Исидорова добави, че с бездействието на общината се стига до миг, когато се опълчват една група от потърпевши хора против други, които желаят хуманно решение на казуса. 

От община Благоевград оповестиха пък, че има план за основаване на подслон на стойност 2,5 млн. лева

" Проблемът е в самите нас хората и в метода, по който отглеждаме домашните си любимци. Всеки ден има сигнали за нападнати и уплашени хора. За страдание обаче се следи и различен проблем, който доста от градовете имат - по този начин нареченото преселване на кучета. От една община кучета се транспортират по нощите в друга, с цел да се отърват от своите безстопанствени бездомни кучета се докарват в прилежащи градове ", изясни секретарят на общината Дейвид Арабаджиев.

Почти всеки ден има сигнали от потърпевши, уплашени или уплашени хора от кучетата. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР