Бездействието на държавните органи и бездействието на държавните институции -

...
Бездействието на държавните органи и бездействието на държавните институции -
Коментари Харесай

Според прокуратурата опасните язовири се проверяват, но няма наказани

Бездействието на държавните органи и бездействието на държавните институции - това е довело да уведомяването на премиера Бойко Борисов от страна на прокуратурата за рисковите язовири в страната.
Язовир " Бели Искър " е стратегически обект. По отношение на него ние извършихме обособена инспекция. Безспорно сме открили, и то на база механически документи и на база отчет на ДАМТН, че положението на този язовир е неизправно, разяснява в ефира на Българска национална телевизия заместник-главният прокурор Ася Петрова.
Съгласно Закона за водите язовирни уреди в това положение би трябвало да се подложат на ремонтни и укрепителни действия. В сегашния случай не са направени ремонтни действия, само че е понижен размерът и натискът към язовирната стена, разясни Петрова.
Действително инспекции са осъществявани от единствения надзорен орган. Резултат от тези инспекции в последна сметка обаче няма. По отношение на някои от язовирите е налице заплаха за популацията. Пишат се единствено и само наложителни наставления, само че не се постановат наказания. Констатира се също по този начин всеобщо несъблюдение на издадените написания , стана ясно още от думите на заместник-главния прокурор. Няма и издадени наказателни постановления.
Абсурдът през тези години е, че единственият способен орган би трябвало да осъзнае какви са компетентностите му. Ние се опитваме да мотивираме контролните органи от три години да постановат наказания за неизправните язовирни уреди, разясни още Ася Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР