Без значение каква е била първоначалната стратегия да забавят кандидатурата

...
Без значение каква е била първоначалната стратегия да забавят кандидатурата
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: ГЕРБ пази комфорта си, битката ще е сложна не само в София

" Без значение каква е била първичната тактика да забавят кандидатурата си, ГЕРБ ненапълно бележи точки триумф с това, тъй като целият публичен и медиен интерес се насочи към кандидатурата на Васил Терзиев и ГЕРБ пазят към момента комфорта си. От друга страна, провокира подобен интерес с това коя ще е фигурата, че от заран до вечер се приказва за това кой ще е претендентът. Дотук пиарът е добър, към този момент същинският конфликт ще е сред тези две фигури, даже в народен проект се чака борбата в София да е стратегически значима ", разяснява политологът Цветанка Андреева пред.
Според нея борбата в локалните избори ще бъде усложнена освен в София, само че и в цялата страна. " В един втори проект те ще би трябвало дружно да организират борбата си против президента Радев, неговата идеология и против левите и националистите, доста многопластова ще бъде тази борба на тези избори ", акцентира Андреева. Според Цветанка Андреева, откакто късно се издига кандидатурата, най-вероятно лицето ще е известно. " Това лице е търсено като контрапункт на кандидатурата на Васил Терзиев ", показа тя своята позиция.

" Няма логичност Борисов да е претендент за кмет, тъй като той е мощен като мажоритарен водач и претендент. Моделът " Борисов " е като по учебник. Всички желаят да минат през кметското място в София, с цел да станат министър председатели в бъдеще. За Борисов чисто персонално ще е връщане обратно. Неговата цел и смисъл е да взе участие и да държи тази ротационна " коалиция ", тъй като тя няма да се обезсмисли от изборните резултати. Никой не планува такова огромна електорално разбъркване - единият от сътрудниците толкоз да дръпне, че да ръководи независимо ", добави тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР