Без виновен приключи на първа инстанция делото за убийството в

...
Без виновен приключи на първа инстанция делото за убийството в
Коментари Харесай

Йоан Матев е оправдан за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина

Без отговорен завърши на първа инстанция делото за убийството в Борисова градина от преди шест години. С три на два гласа състав на Софийския градски съд оправда Йоан Матев, че съзнателно е предизвикал гибелта на 15-годишния Георги Игнатов.

На 2 юни 2015-а тялото на Георги беше открито с прободна рана в сърцето на скамейка в столичната Борисова градина, а Матев получи обвиняване 20 месеца по-късно.

Извършителят на закононарушението беше търсен по стоп кадър на видео от една от охранителните камери на Националното радио, на който се вижда юноша, който се отдръпва от Борисова градина. Според проверяващите Йоан е бил посочен от брат си. Марсел Матев е посочил и къде е ножът, с който е погубен Георги.

Петчленният правосъден състав е бил единомислещ, че младежът от видеото е Йоан Матев и че той е бил в Борисовата градина. Според болшинството - младши съдията Андрей Георгиев и двама правосъдни заседатели, обаче няма нито директни, нито косвени доказателства, че е държал ножа, с който е погубен Георги.

Адвокат Ина Лулчева съобщи:

"Изводите са, че няма никакви доказателства за лицето, което да е нанесло удара, че това е ножът на убийството, че той фактически е бил открит там и е стоял там две години. Очевидно съдът е приел същото ".

Според ръководителя на правосъдния състав Руси Алексиев и третия правосъден заседател, въпреки и косвени, доказателствата водят към Йоан Матев.

Така счита и представителят на родителите на убитото момче - Станислава Каракушева.

Прокуратурата, която изиска 12 години затвор за Йоан Матев, ще стачкува присъдата:

"Независимо, че става въпрос от косвени доказателства, те съставляват една действителна поредна верига, която води до несъмненият извод, че той е причинителят, тъй че съгласно нас имаме всички учредения присъдата да бъде анулирана и той да бъде приет за отговорен ", сподели представителят на СГП прокурор Антоанета Панчева.

В последната си дума пред съда подсъдимият изрече съболезнования на околните на Георги Игнатов, а откакто чу "невинен ", си потегли без коментар.

Матев прекара в ареста повече от 3 години, а по време на пандемията беше освободен под домакински арест. От през днешния ден към този момент е с най-леката мярка за неотклонение - подписка.

Делото завърши на първа инстанция шест години след у на 2 юни 2015 година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР