Без такси и данъци, без тротоарно право. Това беше положението

...
Без такси и данъци, без тротоарно право. Това беше положението
Коментари Харесай

Премахнаха незаконния пазар в Смирненски, който растеше всеки ден

Без такси и налози, без тротоарно право. Това беше ситуацията на изцяло противозаконния пазар на Пещерско шосе сред хиперамаркетите Лидл и Кауфланд. Повече от година той растеше ежедневно, само че от през вчерашния ден обаче мястото, употребявано за търговски цели, към този момент е в историята.  Екипи на регион „ Западен ”, Общинска полиция, Общинска защита, представители на Второ районно управление (на МВР) и Национална агенция за приходите са задействали процедура по премахването му.
Прочетете още
Институциите са направили акция, в която е взела участие и Оперативна програма „ Чистота ” и  са почнали да разчистват мястото, макар възпротивяването и агресивното държание на търговците. Днес на адреса още веднъж е имало  екипи на Общинска полиция и екскаватор, който изцяло да освободи мястото, което е предопределено за пешеходци.

Акцията е инициирана по премахването на нерегламентираното пазарище е на кмета на регион „ Западен ” Димитър Колев. След като тя е влезнала в действие, от кметството са създали организация с Оперативна програма „ Чистота ”, Общинска полиция, общинска защита, представители на Второ районно управление (на МВР) и Национална агенция за приходите.

„ Отидохме на място през вчерашния ден сутринта. Не срещнахме схващане от страна на продавачите. Започнаха да вършат кавги, обиждаха екипите на Община Пловдив. Междувременно от полицията откриха, че лицата имат невръчени актове, като униформените им ги връчиха. Успяхме да почистим всичко там, което бе оставено от противозаконния пазар, сподели пред TrafficNews Димитър Колев.

Както медията ни бе съобщила преди време историята на противозаконният пазар потегля от  производители на дадена продукция – картофи, череши и домати.След това обаче на мястото е почнало да се употребява от търговци, които закупуват от тържищата и препродават. С времето обаче тържището ставаше все по-голямо, а мръсотията и нулевата хигиена също. Въпреки многократните визити на Национална агенция за приходите и инспектората на мястото продължаваше на се прави бизнес, да се натрупат касетки, палети и отпадъци. Разбира се, касови бележки не бяха издавани, а кантарите не бяха минали надзор.

Агресивните прояви не са непознати на продаващите. Доста постоянно с изключение на работна активност се основават кавги за територия.  Може би това е й повода институциите да се задействат  и да спрат противозаконната активност, която затруднява и спокойното прекосяване на пешеходци, както и майки с колички. Преди 10 дни TrafficNews разказа за сдърпване, приключило с пердах и разпита глава на 47-годишен мъж, а мястото на нападението е било точно пазарът. Грозните подиуми са се разиграли на 15 юли – събота, малко след 22 часа вечерта, на бул. „ Пещерско шосе ”. Според очевидец  един от търговците, продаващи плодове и зеленчуци на паркинга, е влезнал в борба с различен мъж, след което го е блъснал с секира в главата. Свидетели на случката са станали няколко индивида, които в следствие са дали и показания в полицията. Агресивният нападател, който прави противозаконни действия е от ромски генезис и по думите на очевидци това напълно не е първото му сходно нарушение.

Кметът на региона е безапелационен, че ще има непрекъснати инспекции на мястото, като няма да се разреши да се продават хранителни артикули, с неразбираем генезис, без касови апарати и неплатено тротоарно право. Колев добави, че е приказвал и с шефовете на двата търговски обекта наоколо. Оттам те ще наблюдават дали търговците няма да продават на паркинга, а в случай че виждат сходно нещо, ще алармират частните охранителни компании, с които имат контракт.

 Повече по тематиката:



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР