Без старши треньора си на европейско първенство заминаха националните състезатели

...
Без старши треньора си на европейско първенство заминаха националните състезатели
Коментари Харесай

Национали заминаха на Европейско без старши треньора им заради COVID-19

Без старши треньора си на европейско състезание отпътуваха националните състезатели по скокове на батут. Състезанието е идната седмица в Сочи и поради COVID-19, това ще е първото огромно състезание в последните две години в този спорт. Пандемията стана причина и за отсъствието от шампионата на Стария континент и на старши треньора Мариана Макулова, написа Gong.bg.

Така всички 15 състезатели ще се водят от нейния заместител - Станислав Стоянов. Макар и леко смутен, поради новината за Макулова, тимът отпътува за Сочи с упоритости за чудесно показване.

" Мъчно ми е, че няма да съм със състезателите, само че коронавирусът в действителност е непредвидим. Желая триумф на целия тим, тъй като е доста квалифициран ", сподели Мариана Макулова и добави, че към този момент минава леко през заболяването.

На Европейското състезание в Сочи, което е и подготовка за олимпийските игри в Токио, всички 15 състезатели ще вземат участие в конкуренцията в олимпийската дисциплинираност - скокове батут самостоятелно за мъже, дами, юноши и девойки. Единствено европейска купа, обаче може да донесе квота за България за олимпиадата това лято.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР