Без сламки в плажните заведения- така Бургас ще даде своя

...
Без сламки в плажните заведения- така Бургас ще даде своя
Коментари Харесай

Иде голяма промяна, която ще удари всички туристи: В плажните барове в Бургас вече няма да…

Без сламки в плажните заведения- по този начин Бургас ще даде своя дан против замърсяването на морето с пластмаса. Предложението направи през днешния ден кметът на града Димитър Николов по време на форума „ Общ дневен ред за Черно море “.  

Събитието е под патронажа на Областния шеф Вълчо Чолаков, а измежду уредниците са Община Бургас и Черноморски институт. Кръглата маса сплоти представители на централната и локалната власт, институциите, бизнес и цивилен бранш, откриватели, хора свързани с морето в спор за аспектите на интегрираната морска политика, съобщи burgasinfo.com.

„ Искаме да призовем морската общественост и всички, които се препитават с бизнес, обвързван с морето, да се включат в една нова районна, а за какво да не прерасне и в интернационална акция за потреблението на по-малко пластмаса в морския бранш. И това е прагматичното решение – дано всеки от нас в своето всекидневие, направи мъничко старания в тази посока. Давам за пример- концесионерите на плажовете. Те биха могли да вкарат условие коктейлите, които се оферират в питейните заведения на ивицита, да се сервират без сламки. Това е една крачка в подобряването на положението на водите ", сподели Димитър Николов и добави: " Знаем какъв брой муден е процеса на разпад на другите въглеводороди, какъв брой доста са рискови следствията при поглъщането на морските организми, при потреблението на риба, при потреблението на морската сол в битови потребности. Всичко това дава отражение на здравето на популацията в отрицателен проект. Присъствайки на безчет конгреси, в желанието си да засилим мощта на синята стопанска система на Черно море, в декларативен жанр сме заявявали доста пъти нашата подготвеност, само че като човек обвързван с прагматичните решения, съм податлив да мисля, че точно тези, действителни дейности ще имат най-бърз резултат и ще носят дивиденти на обществото и най-много за бъдещето на новото потомство “. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР