Без съмнение се надяваме, че нашите партньори ще останат с

...
Без съмнение се надяваме, че нашите партньори ще останат с
Коментари Харесай

Украйна отговори на Песков: Моделът на неутралитет може да бъде само “украински“

Без подозрение се надяваме, че нашите сътрудници ще останат с самодейността в процеса на договаряния. Ето няколко думи за шведския и австрийския модел на индиферентност. Украйна в този момент е в директно положение на война с Русия. Следователно, моделът може да бъде единствено “украински “ и да се основава само на правни гаранции за сигурност. Това съобщи основният договарящ Михайло Подоляк в коментар, публикуван от канцеларията на президента Владимир Зеленски.

" А това значи, че подписването на гаранции няма да остане настрани по време на офанзива против Украйна, както през днешния ден. Украйна към този момент не желае да се изправя пред бюрократичните процедури, защото те разрешават или не разрешават небето да бъде накриво от типа на самите крилати ракети. Имаме потребност от директни и твърди гаранции, че небето ще бъде затворено. Украйна желае да има в действителност стеснен набор от съдружници от ясно избрани гаранции за сигурност ", разяснява Подоляк.

По-рано през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че австрийският или шведският вид за Украйна като демилитаризирана страна се разисква и може да се преглежда като компромисен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР