Без решение за швейцарската кредитна институция щеше да има спад

...
Без решение за швейцарската кредитна институция щеше да има спад
Коментари Харесай

Конкурентна банка избавя от фалит Креди Сюис? Ще се спаси ли Европа от финансов апокалипсис

Без решение за швейцарската кредитна институция щеше да има спад на акциите в целия европейски банков бранш

Намерено е решение за спасяването от банкрут на огромната швейцарска банка " Креди Сюис ". Нейният съперник " Ю Ес Би " ще я купи за 2 милиарда $. Това заяви „ Файненшъл таймс ”, базирайки се на източници от двете банки, осведоми Нова телевизия.

Целият банков бранш на Швейцария незабавно търсеше решение за " Креди Сюис ". Важно беше то да бъде оповестено преди на следващия ден сутринта да отворят финансовите пазари.

След банкрута на две банки в Съединените щати, терзанията за сходна орис на толкоз огромен състезател като " Креди Сюис " провокираха интерес в целия свят. Това е една от 30-те световни банки и измежду най-големите шефове на персонално и фирмено положение.

“Достигането на договорка още довечера беше решаващо, с цел да може на следващия ден, в понеделник, пазарите да са по-стабилни. Ако не бяха договорили нещо по неотложност, уверен съм че финансовите пазари щяха да принудят политиците да работят ”, съобщи Бийт Уитман, сътрудник във финансова къща Porta.

По думите му това щеше да увеличи неимоверно доста несигурността на целия пазар. „ Щеше да докара до внезапен спад на акциите в целия европейски банков бранш ”, сподели Уитман.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР