Без публика на футболни мачове и големи спортни събития, без

...
Без публика на футболни мачове и големи спортни събития, без
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: При над 200 случая на COVID-19 е възможно затягане на мерките в три направления

Без аудитория на футболни мачове и огромни спортни събития, без осъществяване на мероприятия с повече от 50 души и затваряне на нощни заведения на закрито. Това може да са ограниченията, в случай че прескочим 200 инфектирани дневно, съобщи доцент Ангел Кунчев във връзка желанието на Министерство на здравеопазването да стяга ограниченията при скок на болните.

Новите случаи на COVID-19 за денонощието са 174, сочат данните на Единния информативен портал.

Оздравели за последното денонощие са 85. В болница са 470 души, от които 29 на интензивно лекуване.
Ананиев: При над 200 заболели дневно ще би трябвало да се възстановят част от ограниченията Здравният министър разяснява обстановката с ковид у нас
За 24 часа са регистрирани и 4 смъртни случая. Здравният министър съобщи, че в случай че броят на инфектираните за ден надвиши 200 - това е ще е сигнал за върщане на част от ограниченията.

Според здравния министър към този момент не се планува стягане на ограниченията, макар нараствания брой на новозаразените.

“Ние сме подготвени във всеки един миг да предприемем нужните ограничения... Преминавайки границата от над 200 души към този момент е един доста сериозен сигнал, че би трябвало да се възстановят част от ограниченията, които прилагахме до скоро “, съобщи Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето.
Ангел Кунчев: Избързахме с отварянето на нощните заведения и стадионите Все още сме надалеч от „ шведския модел “ и инфектираните у нас са много по-малко от скандинавската страна, безапелационен е основният държавен здравен контрольор
При над 200 нови случая дневно е допустимо оперативният щаб да затегне ограниченията в три посоки, счита държавния здравен контрольор.

Без аудитория на футболни мачове и огромни спортни събития, без осъществяване на мероприятия с повече от 50 души и затваряне на нощни заведения на закрито.

“Първо това са прояви от всевъзможен темперамент - обществен, политически, фамилен, доста хора – 40-50 души се събират на затворено пространствo, на тези места човек отива лежерен. Другите прояви са спортните събития- мачовете, там ограниченията не се съблюдават... На трето място са нощните заведения, където е назакрито и човек прави по-близки контакти. Тези три места са с най-голям риск”, счита доцент Ангел Кунчев, Главен държавен здравен контрольор.
174 са новите случаи на ковид у нас За последните 24 часа с са умряли 4 души, а 83 са се излекували
Междувременно се усилва броят на новозаразените чиновници на нощно заведение в Пловдив. Те към този момент са шестима, инфектирани са и четирима зрелостници, които са чествали там.

„ Няма по какъв начин всички контактни да се изследват. Нали, знаете, че това са ужасно доста хора, които са участвали. Няма по какъв начин! “, сподели Дани Каназирева, регионален шеф на Пловдив.
Силно разпространяване на COVID-19 поради всеобщи мероприятия (ОБЗОР) Извънредната епидемиологична конюнктура се удължава до края на юли
Според изказвания в обществените мрежи, в заведението са чествали и футболистите на „ Локомотив Пловдив “ след успеха им на финала за Купата на България. Футболистите имат фотоси с кмета и регионалния шеф в залата на общината. За фотосесията - маските падат.

„ През цялото време на самото събитие ние бяхме с маска, каквито са разпорежданията на здравния министър. Който беше вътре, а конференцията може изрично да го удостовери! “, сподели Каназирева.

От районната здравна ревизия отхвърлиха изявление, само че разясниха, че към този момент не имат намерение да глобяват футболистите, кмета или регионалния шеф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР