Без председател Столичният общински съвет не може да започне своята

...
Без председател Столичният общински съвет не може да започне своята
Коментари Харесай

София още е без бюджет, а СОС - под блокада. Ще развърже ли местн...

Без ръководител Столичният общински съвет не може да стартира своята работа. Най-малкото - не може да бъде признат бюджета на столицата. Изпускат се и редица периоди. 

 

Партиите обаче наподобява не са покрай изглаждане на разликите си - взаимните обвинявания не стопират, а предходната седмица се стигна и до скандал поради разглеждането на план-сметката на общината. Припомняме, че на импровизирано съвещание трябваше да стартира разискването на Бюджет 2024 година, само че на фона на обвинявания, че кметът Васил Терзиев бяга от поръчките си за бистрота, градоначалникът на столицата стана и н.

 

През уикенда пък Борис Бонев, който преди две седмици уточни, че в случай че няма избор на ръководител до 25 януари, в, уточни преди два дни, че групата е подготвена за такива, а ГЕРБ не се държат градивно. Бившият ръководител на СОС и сегашен общински консултант от ГЕРБ Георги Георгиев пък го упрекна в неистини в събота заран.

От БСП-София ще дадат конференция, на която ще показват своята концепция за излаз от рецесията. Не е ясно тъкмо какво е тяхното предложение, само че единствено преди ден общинският консултант Станислав Младенов разкритикува управляващите в София поради премахването на Паметника на Съветската войска: 

 

“Когато би трябвало да се организират диалози за поддръжка, не трябва да се режат монументи ”, добави пред Нова телевизия той.

 

Освен това левицата разгласи, че няма да поддържа концепцията за ротационен ръководител, която изглеждаше най-консенсусна. В диалозите не участваха ГЕРБ и “Възраждане ”, макар че бяха поканени. Идеята на най-голямата група в съвета беше на председателското място да се изредят Борис Бонев от " Спаси София ", Иван Таков от Българска социалистическа партия и Вили Лилков от " Синя София ", само че след това отпадна при следващ кръг договаряния сред партиите в локалния парламент.

 

Пред Mediapool Гергин Борисов от “Спаси София ” съобщи, че има прогрес, само че той към момента не е приемлив.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР