Без ограничения за броя на изборните секции зад граница и

...
Без ограничения за броя на изборните секции зад граница и
Коментари Харесай

Без ограничения за броя на изборните секции зад граница

Без ограничавания за броя на изборните секции зад граница и нов състав на ЦИК. Тези промени в Изборния кодекс утвърдиха депутатите през днешния ден.

С гласоподаване на ръба падна лимита от 35 секции за гласоподаване отвън страните от Европейския съюз.

Против смяната се оказаха ГЕРБ и Българска социалистическа партия. От залата се чуха изявления, че по този начин ще има повече секции във Англия да вземем за пример, само че и в Турция.

„ Защо вие, уважаеми сътрудници, давате на Движението за права и свободи този електорален подарък “, пита Велизар Енчев, народен представител от Българска социалистическа партия за България.

„ Спрете да лъжете, рестрикциите в секциите лимитират единствено свободният избор на българите в Западна Европа и в Америка “, съобщи Мая Манолова, народен представител от ПГ на „ Изправи се! Мутри вън! “.

„ Те имат право на България “, сподели Антоанета Цонева, народен представител от ПГ на „ Демократична България “.

„ Не правете тази тематика пленник на идните избори, ще има още забавни избори, бъдете сигурни. Фики Стораро ще се кандидатира няма да може да смогнем с откриването на секции “, съобщи Любен Дилов, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Дами и господа депутати, позор ме е от вас, почтено да ви кажа, това не е политически спор, тъй като в демократичната политическа просвета няма място за дискриминация. Утре ще възбраните на българските евреи да гласоподават, бе “, изрече се Мика Зайкова, народен представител от ПГ на „ ИТН “.

Спор в залата провокира и напълно машинният избор.

„ Само с хартиени бюлетини можете да печелите избори “, разяснява Георги Свиленски, народен представител от Българска социалистическа партия за България.

Премиерът в оставка разяснява, че изборните правила се вършат неприемливи пропуски.

„ Най-важните неща, които хората чакаха да се случат, са мажоритарни избори и да отпадне партийната дотация – не знам при какъв разговор, подмолен, това беше свалено от дневния ред през днешния ден “, съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов.

А точно дневният ред скара депутатите при започване на съвещанието.

„ На следващото съвещание на Министерски съвет в оставка, ръководено от министър-председателя в оставка, той сподели, че съвещанието на Министерски съвет за разлика от Народното събрание - работи. Г-н Борисов, точно вашата ПГ през вчерашния ден спря работата на Народното събрание “, разяснява Филип Станев от „ ИТН “.

Упреци се чуха и поради отпадането на комисиите за Росенец и дейностите на Министерство на вътрешните работи при митингите предишното лято.

„ Кой клекна в този момент за Росенец? Кой клекна и за дотацията и на кого. Усещането ми е, че вършиме прелом - и с Изборния кодекс, и със закриването на профилираната прокуратура и профилирания съд, не ви ли е позор? “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

„ Комисия за Росенец ще има, никой не е клекнал за Росенец... Може би господин Биков знае повече за клякането, в сравнение с му се желае да каже, нали по този начин “, сподели Христо Иванов от „ Демократична България “.

Дали тези точки в дневния ред на депутатите следва да разеберем. А Волен Сидеров се завърна в Народното събрание в ролята на кореспондент на партийната телевизия.

Предстои да разберем ще има ли регион „ Чужбина “ и по какъв начин ще се гласоподава там – с машини или не.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР