Без обща позиция завърши Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС)

...
Без обща позиция завърши Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС)
Коментари Харесай

КСНС при президента завърши без обща позиция

Без обща позиция приключи Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) при президента.

На него министрите от служебното държавно управление, ръководителят на Народното събрание, ръководителите на партии в Народното събрание и ръководителите на службите за сигурност трябваше да разискват обявените по-рано две тематики - превъзмогване на последствията от корона рецесията и справяне с мигрантския напън. Актуализацията на бюджета обаче е била измежду водещите тематики, съобщи БГНЕС.

Консенсус на КСНС не се реализира, няма да има общо мнение, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която първа приказва пред медиите след привършване на съвещанието.

Според нея би трябвало да стартира бързо да се движи конституционната процедура – да се връчи бързо мандата на нас, ние сме декларирали, че ще го върнем незабавно. Не бива да се бави връчването на мандата, сподели Атанасова.

Няма смяна на нашата позиция, ние сме срещу актуализацията на бюджета и този спор не би трябвало да се води в президентството, съобщи още Атанасова.

Тя заяви, че по време на съвещанието е имало гласоподаване служебният министър на стопанската система Кирил Петков да не бъде позволен поради проблема с двойното му поданство.
 Бойко Рашков не изключва спомагателни сили по границата при засилен мигрантски поток Бойко Рашков не изключва спомагателни сили по границата при засилен мигрантски поток
Не е изключено към границата да бъдат ориентирани спомагателни сили за удържане на напън от мигрантите. Това съобщи след Консултативния с...

Не може жител на непозната страна да участва на сходен вид диалози и срещи, сподели тя и добави, че всички представители на партиите, като се изключи Христо Иванов, са дали своят вот Петков да не бъде допускан на КСНС.

И на КСНС заявих, че ще подкрепим на първо четене актуализацията на бюджета, само че има неща, които за нас са неприемливи и сред първо и второ четене ще предложим корекции, съобщи на излизане ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Корнелия Нинова.

„ За ” актуализация на бюджета сме, уви, май малко бяхме такива, сподели Нинова след траялото четири часа съвещание на съвещателния орган. Не стигнахме до общо умозаключение, че тази актуализация е нужна, добави тя.

Съветът стартира неприятно с процедурата Кирил Петков да не бъде позволен, акцентира още Нинова и отхвърли да отговори по какъв начин е гласувала, откакто Десислава Атанасова от ГЕРБ минути по-рано съобщи, че единственият, който е дал своя вот за оставането на служебния министър бил Христо Иванов от Демократична България.

Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че участниците в КСНС са постигнали „ незабравим консенсус ” за мигрантския напън.
 Мая Манолова: Третият мандат е последният късмет за постоянно държавно управление Мая Манолова: Третият мандат е последният късмет за постоянно държавно управление
Третият мандат е последният късмет за постоянно държавно управление, заява Мая Манолова след съвещанието на КСНС. Ако не се реализира актуализация...

Окончателното решение по въпроса за нужната актуализация на бюджета ще бъде взето в Народното събрание, заяви съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов след съвещанието.

Иванов не отговори какво тъкмо се е случило на съвета, само че акцентира, че са били разисквани всички рецесии, с които страната ни се сблъсква. От думите му стана ясно, че в Демократична България ще вземат решение дали да поддържат актуализация на бюджета групово. ПГ на следващия ден се събира и ще вземе дефинитивно решение, добави той.

Партиите към този момент са в предизборна акция и се интересуват от личните си партийни ползи, а не от проблемите на българските жители. Жалко е, че не схващат отговорността си, разяснява и ръководителят на ПГ на Изправи се БГ. Ние идваме ” Мая Манолова.

Третият мандат е последният късмет да има постоянно държавно управление. Ако не се реализира актуализация на бюджета служебният кабинет ще бъде с вързани ръце – той ще гледа и няма да може да реагира на нито един от проблемите, които ще пораждат един след различен, сподели още Манолова.

Естествено, че поддържах присъединяване на Кирил Петков в КСНС. Неговият отчет беше значим, сподели още Манолова.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР