Без никакво съмнение има битка между двамата кандидати за кмет

...
Без никакво съмнение има битка между двамата кандидати за кмет
Коментари Харесай

Марчела Абрашева: Антон Хекимян беше в много трудна позиция, защото той трябваше да доказва отдалеченост от ГЕРБ

Без никакво подозрение има борба сред двамата претенденти за кмет на София. Това сподели нощес в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз социологът Марчела Абрашева.

От предишния петък, когато беше анулирано машинното гласоподаване, политическият диалог мина друго равнище. От диалог за това какъв ще бъде градът, диалогът се трансформира в диалог за силите на смяната и силите на статуквото. А в последните дни се наложи и геополитическият аспект - дали Ваня Григорова е изразител на прокремълски ползи в контраст на Васил Терзиев, който е последовател на евроатлантизма, съобщи Абрашева.

Разговорът се води на няколко равнища, борбата е доста оспорвана, доста жестока с помощта на това, че в нея бяха вместени всички салда в страната - какво ще стане с обединението, какво ще стане с ръководството по места. Битката е действителна и тя стана действителна тази седмица. Преди това беше по какъв начин да управляваме по-добре обитаемото място, уточни политическият анализатор.

Кандидатът на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Антон Хекимян беше в доста сложна позиция, тъй като той трябваше да потвърждава раздалеченост от ГЕРБ, а и София е градът, който най-ясно показва предпочитание за смяна. Резултатът на Григорова не е предстоящ от никого. Но аз не считам, че това се дължи на Възраждане на левите политики. Това е битка на персони и явно Григорова е добра в своите обещания и политическо говорене. Тя е друга от това, което се пробва да бъде Васил Терзиев - технократичен, способен, изобщо - от различен филм, означи Марчела Абрашева.

София значително взема решение националния политически баланс. ПП-ДБ до момента не бяха в локалната власт и победа в София ще им даде подсилване и опция за нова национална позиция, добави тя.

Тя разяснява и думите на Бойко Борисов, който по-рано съобщи в Ловеч, че за него " сглобката сега не съществува поради безпринципното държание на " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Той прави предизборна тирада, с която да успокои и стимулира последователите си. Съдбата на сглобката не е застрашена, тъй като тя се базира на съглашателство да вършат неща предвид на съответна външнополитическа конюнктура. Няма смяна на електоралната картина и на изборните планове на хората, тъй че да считаме, че при нови избори или друго болшинство в границите на този парламент. Войната в Украйна продължава, има нова война в Близкия изток и няма справедливи условия да се разцепи тази сглобка, акцентира Абрашева.

Всяка от страните е подготвена да покаже на последователите си - ние сме подготвени да се сбием. Това е брак по сметка за малко на две страни, всяка от която желае изгубването на другите, сподели още политическият анализатор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР