Без никакво бавене започва проверка на незаконното строителство в Метошката

...
Без никакво бавене започва проверка на незаконното строителство в Метошката
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград разпореди незабавна проверка на незаконното строителство в ромската махала

Без никакво бавене стартира инспекция на противозаконното строителство в Метошката махала в Асеновград. Това беше решено на среща сред полицията, община Асеновград и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който дружно с вицепремиера Валери Симеонов дойде на място поради ескалиралото нощес напрежение. Протестиращите българи упорстват всички новозаселили се роми да бъдат изселени от Станимака, тъй като съгласно недоволните точно тези новодошли основават напрежение.

„ Случаят не е завършен. Има следствени дейности против 9 лица. Прокуратурата желае техния непрекъснат арест”, сподели Маринов.
Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов съобщи, че още от през днешния ден стартира диалози с всички политически сили в града за основаването на общинска полиция, която да бди за мира в града.

На срещата в Асеновград участваха и към 20-25 жители, които настояха за изселване на новодошлите роми, за правдивост и за прекъсване на зверствата и репресиите в града. В залата бе и шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Асеновград остава под засилено полицейско наличие до момента в който напрежението не спадне. Все още не е ясно дали довечера хората още веднъж ще излязат на митинг по улиците на града.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР