Без лекар ще останат близо 4400 жители на Якимово и

...
Без лекар ще останат близо 4400 жители на Якимово и
Коментари Харесай

Хиляди жители на община Якимово останаха без лекар

Без доктор ще останат близо 4400 поданици на Якимово и трите обитаеми места в общината

Заради казуса кметът на административния център Георги Георгиев е потърсил подпомагане от регионалния шеф Ванина Вецина.

Постоянно наличие на доктор в Якимово няма от предходната година, а лекарската процедура се поддържа от медицински център в Лом, с визити в обитаемоте места по график. Наскоро обаче от центъра уведомяват кмета, че в края на годината завършват работата си в региона, сподели за Георги Георгиев:

"Групова процедура от град Лом идват през ден, само че обявиха, че до края на годината ще приключат... Затова ми обявиха хората по-рано, с цел да си диря различен човек... И аз споделих с регионалния шеф, в случай че биха мигли по някакъв метод да оказват помощ, тъй като с тези фрагменти е доста мъчно в дребните обитаеми места ".

В Якимово има оборудван кабинет и всички условия за един доктор, сподели кметът:

"Апелираме, в случай че има искащи, има всички условия за живот и обикновено битие на един доктор... Ако има искащи, с удоволствие бихме ги приели, даже и в пенсионна възраст да е, даже и в този момент приключил да е- няма проблем, въпросът е да има искащи... "

На територията на цялата община няма и аптека, което добави усложнява обстановката, показа кметът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР