Без констатирани сериозни нарушения завърши поредната проверка на контролните органи

...
Без констатирани сериозни нарушения завърши поредната проверка на контролните органи
Коментари Харесай

Няма сериозни нарушения при спазване на здравните мерки в търговските обекти

Без установени съществени нарушавания приключи следващата инспекция на контролните органи в в столицата.
регистрира, че магазините са основали нужната организация за безвредното посещаване на клиентите.
 Проверки в нехранителните вериги започнаха от Столичния инспекторат Проверки в нехранителните вериги започнаха от Столичния инспекторат
Служители на Столичния инспекторат започнаха систематични инспекции на огромните търговски нехранителни вериги на територията на София. Във...
Проверката на здравните инспектори стартира в комерсиална верига за играчки и домашни използва, където опашката от клиенти се разреди едвам след нашата поява. Не извън, а вътре бе установено нарушаване - клиенти с погрешно сложени, изясни Моника Драгнева, контрольор в РЗИ:
" Актът се сформира на виновното лице в комерсиалния обект, защото не е основало вярно организация и е позволило вътре да влезнат гости с погрешно сложени персонални защитни средства, покриващи носа и устата ".
Санкциите варират от 300 до 1000 лв.. Други нередности нямаше:
" Допускат се точния брой хора в магазина. Имаше маркировка, която жителите съблюдаваха и на касите в това число, а извън опашката е през метър ".
Проверката продължи в огромна хранителна верига. На входа ни посрещна чиновник на защитата, който организираше пропускателния режим:
 Проверяващи потеглят на лов за празнуващи Проверяващи потеглят " на лов " за празнуващи
Заради студентския празник на 8-ми декември столичната полиция провежда засилени инспекции за нерегламентирани събирания. Кметът на С...
" Относно организацията не се позволява скупчване на хора нито пред обекта, нито на касите ".
Глобен за погрешно носене на персонално защитно средство бе шефът на магазина, изясни Драгнева. Доволни от своя пазар, клиентите похвалиха основания ред:
“Пазим си и това е. Широк е магазина, огромен е и има място за всички. На касите няма скупчвания. Всичко е обикновено “.
“Имаше разстояние, което благодаря, че се съблюдава. Всичко е на равнище “.
Припомняме, че преди дни икономическият министър съобщи: " Провел съм диалози с Министерство на вътрешните работи, тъй че в границите на опциите ще се оказва помощ при случаи на опашки в магазини. Прави се план-график, като се събира информация за всички магазини на комерсиалните вериги. Санкции ще има и за потребителите, които не съблюдават ограниченията – ще се включи и Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), те ще бъдат на терен, акцентира министърът. А националният здравен контрольор уточни, че затваряне на обекти може да има, като последна мярка - даже краткотрайно. А с цел да не може да се заобикалят наказания от купувачи, ще има смесени екипи - с служител на реда, с РЗИ контрольор, с защитата на съответния магазин да оказва помощ. Търговските вериги поеха ангажимент за компактно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Някои вериги са назначили повече защита, удължили са работното си време ", добави Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР