Без изненада - все повече чужденци живеят в Германия. Според

...
Без изненада - все повече чужденци живеят в Германия. Според
Коментари Харесай

Според германската статистика българите там са 310 000 души

Без изненада - от ден на ден чужденци живеят в Германия. Според данни на Федералната статистическа работа във Висбаден, делът на хората с миграционен генезис в Германия е достигнал нов връх - 19,3 милиона души, или с 4,4% повече в сравнение с през миналата 2016 година, написа „ Дойчев веле”.
Към хората с миграционен генезис от Службата причисляват лицата, които не са родени в Германия или най-малко един от родителите им не е немски жител. Данните са от представително допитване измежду 1 % от немското население, извършено главно в частни семейства. Това значи, че не са взети поради живеещите в приюти или приемни центрове за бежанци, да вземем за пример.
За поредна година първото място в тази ранглиста заемат чужденците от турски генезис - от всичките 19,3 милиона души към 2,8 милиона (14%) са хората с турски корени, следвани от мигрантите от полски генезис (2,1 млн.), съветски (1,4 млн.), казахски (1,2 млн.) и румънски (0,9 милиона).
За първи път Федералната статистическа работа се интересува и от езика, който се приказва в съответното домакинство. Резултатите сочат, че в 2,5 милиона от общо 24 милиона семейства в Германия общуването е на непознат език (най-често турски - 17 процента). Арабски се приказва в към 7 % от семействата с повече от един човек.
13,2 млн. души са се преселили в Германия, акцентирайки като претекст най-много фамилни аргументи. Така да вземем за пример първите турци и поляци идват в Германия още преди доста години, с цел да работят във заводи и фабрики и след това останат в Германия, където се раждат техните деца и внуци.
От 2007 година България и Румъния са в Европейския съюз, което разрешава на техните жители свободно напредване. Само през предходната година 85 хиляди румънци и 45 хиляди българи са се преселили в Германия. По последни данни, българите в Германия към този момент са към 310 хиляди. Мнозинството от тях е на възраст сред 30 и 35 години, а 5,2% са родени в Германия. Най-много българи живеят в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Бавария - общо към 114 000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР