Без изненада парламентът преодоля ветото на президента Румен Радев за

...
Без изненада парламентът преодоля ветото на президента Румен Радев за
Коментари Харесай

Президентското вето върху дивото къмпингуване падна в парламента

Без изненада Народното събрание преодоля ветото на президента Румен Радев за свободно разполагане на палатки, кемпери и каравани по морето.

Депутатите одобриха наново измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие със 143 гласа " за ". Против измененията гласоподаваха 66 народни представители, а единствено един се въздържа.

Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание Народното събрание, в случай че закона се одобри наново с болшинство повече от половината от всички народни представители, това значи, че ветото е преодоляно.

Промените в закона бяха признати от Народното събрание на 13 юни 2019 година С тях се забрани разполагането на плажни такъми, като палатки, чадъри, кърпи и шезлонги върху пясъчните дюни. При нарушаване ще се постановат санкции от 500 до 1000 лева

Друга смяна в закона планува наказания за паркиране или прекосяване на коли през пясъчните формирания от 1000 до 3000 лева, като може да се конфискува и имущество на стойност сред 3000 и 5000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР