Без изненада, фаворитът на управляващите Емил Кошлуков беше избран за

...
Без изненада, фаворитът на управляващите Емил Кошлуков беше избран за
Коментари Харесай

Без изненада: СЕМ избра Емил Кошлуков за шеф на БНТ

Без изненада, любимецът на ръководещите Емил Кошлуков беше определен за общоприет шеф на Българска национална телевизия в петък. За него гласоподаваха трима от членовете на Съвета за електронни медии - Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова Двама от членовете на Съвет за електронни медии гласоподаваха за Сашо Йовков - Иво Атанасов и Ивелина Димитрова.

Досега Кошлуков беше краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия след отстраняването на Константин Каменаров поради присъда за шофиране в нетрезво положение. Другите претенденти за началник на Българска национална телевизия бяха Сашо Диков, Никола Тодоров, дългогодишният тв водещ Кръстю (Къци) Вапцаров, публицистите Явор Симов и Стоил Рошкев, както и инженер Радослав Главчев.

Решението на Съвет за електронни медии изглеждаше предопределено в интерес на Кошлуков, който се прочу със измежду пръст в ефира на националната телевизия и " проспиването " на 37 млн. лв. отговорности, които слагат публичната медия в на практика банкрут. По време на чуването пред Съвет за електронни медии Кошлуков сподели, че няма да дава отговор на рецензиите и единствено Бог може да го съди, тъй като е православен християнин. Той въпреки всичко изясни, че не е имал достъп до договорите на малкия екран, когато е бил програмен шеф, въпреки да е ясно, че е управлявал и отчитал бюджетите на продукциите в Българска национална телевизия 1.

Именно в Българска национална телевизия 1 са скъпите външни продукции като " Стани богат " (4.4 млн. лева на година, както и сваленото към този момент развлекателно спортно предаване " Спортисимо ".

Емил Кошлуков бе поканен за програмен шеф на Българска национална телевизия от предходния шеф на малкия екран Константин Каменаров. Двамата участваха и в предходния конкурс за шеф на публичната телевизия. Позицията на програмния шеф на Българска национална телевизия не съществуваше преди този момент, тъй като медията имаше един програмен шеф за всичките си канали, който бе претрупан с ясни отговорности и пълномощия. Още тогава имаше съмнения, че престоят на Кошлуков в Българска национална телевизия се употребява за струпване на нужния стаж, с цел да бъде назначен по-късно за общоприет шеф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР