Без албанци няма да има Македония, заяви лидерът на Демократическия

...
Без албанци няма да има Македония, заяви лидерът на Демократическия
Коментари Харесай

Али Ахмети: РСМ няма да съществува без албанци

Без албанци няма да има Македония, съобщи водачът на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети след срещата в Тирана с албанския министър председател Еди Рама.

ДСИ е основен съдружен сътрудник в държавното управление на премиера Димитър Ковачевски. По отношение на нуждата от промени в Конституцията на районен съд Македония Али Ахмети сподели следното: Конституционните промени не накърняват македонската еднаквост, а в противен случай, те я укрепват.

Срещата в албанската столица бе проведена от Еди Рама, който предложения представителите на всички албански партии от РСМ. В нея участваха - Али Ахмети от ДСИ, Африм Гаши от Алтернатива, Мендух Тачи от ДПА и Арбен Таравари от Алианс за албанците. На срещата в Тирана не участва водачът на Беса и кмет на Тетово Билал Касами.

Според Ахмети " срещата с премиера Рама е минала в положителен и приятелски дух ". " Бъдещето и на двете страни е в Европейски Съюз. Предизвикателствата, пред които са изправени двете страни, са общи. Тази фаза е доста сложна ", акцентира Ахмети, представен от Лайм ТВ.

По мотив на огромната миграция на младежи от Македония и Албания към европейските страни водачът на ДСИ сподели, че " стандартите на двете страни би трябвало да бъдат приведени в сходство с тези на страните от Европейски Съюз ".

Всички албански медии, както в Тирана, по този начин и в РСМ, подчертават върху казаното от Ахмети, че " без албанци няма да има Македония ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР