Бетоновоз изхвърля бетон на общински терен в пловдивския квартал Коматево.

...
Бетоновоз изхвърля бетон на общински терен в пловдивския квартал Коматево.
Коментари Харесай

Защо бетоновози редовно изливат бетон в зелени площи в Пловдив?

Бетоновоз изхвърля бетон на общински терен в пловдивския квартал " Коматево ". Това гласи зрителски сигнал от платформата на " Аз, репортерът " по bTV. Според малкия екран, създателят на клипа отхвърля да застане пред камера.

Проверка на малкия екран на място обаче открива, че сниманото нарушаване не е изолиран случай. Бетоновози постоянно изливат отпадъчен бетон и към този момент са замърсили повече от 200 кв. м.

" Редовно се случва. Това е закононарушение, " описа Аврам Аврамов, гражданин на квартала.

От малкия екран са препратили клипа на локалната власт.

" Клипът е отблъскващ. По емблемата на самия камион установихме кой е производителя и се свързахме с тях. Ангажираха се незабавно да почистят ", изясни Костадин Язов, кмет на регион " Южен ", Пловдив.

От локалната власт приканват сигналите да се подават в кметството и да се записва номера на камиона-нарушител. В съответния случай обаче санкция не може да бъде наложена.

" За да може да се случи, би трябвало да имаме някой очевидец, който да се е подписал. Само със фотоси не става ", добави Язов.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха, че до дни потеглят на всеобщи инспекции в региона и където установяват противозаконни сметища, ще глобяват локалната власт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР