Бетонният мост се очаква да бъде затворен за движение през

...
Бетонният мост се очаква да бъде затворен за движение през
Коментари Харесай

Затварят Бетонния мост за 4 месеца, но няма да го бутат

Бетонният мост се чака да бъде затворен за придвижване през месец май, като реконструкцията му би трябвало да продължи не повече от четири месеца. Това съобщи зам.-кметът Пламен Райчев по време на точката за съглашението сред община Пловдив и НКЖИ за 4 огромни плана на държавното сдружение.
Прочетете още
 По думите на зам.-кмета решението, което са изготвили от НКЖИ е да бъде демонтирана само частта над жп линиите и да се постави олекотена структура без да се повдига равнището на цялото оборудване. Въпросната структура ще бъде прихваната към подстъпите, които съществуват и в моментна. Така още лятото придвижването по моста ще може да бъде обновено.

Общинските съветници желаеха към съглашението да се приложи и линеен график от НКЖИ, който дава гаранции, че мостът няма да бъде затворен за по-продължително време от декларираното.

Тяхното предложение бе признато от вносителя на точката. Освен това от държавното сдружение ще създадат и повсеместен проект  за нови развръзки на Бетонния мост, които ще разрешават прекосяване в източна и западна посока от северната му страна. Това може да се случи при обезпечено финансира на община Пловдив през европейски стратегии.

Споразумението обгръща още три плана отговорностите по двете страни по плановете за пробива на гарата; модернизацията на жп линиите и гарите и повдигането на жп линиите по бул. „ Копривщица ”.

За пробива под гарата от НКЖИ се ангажират да спомагат за прехвърлянето на парцел от 8 дка, който е на БДЖ и е необходим на Община Пловдив, с цел да направи връзките по булевардите след приключването на дейностите.

По другият план, който се извършва по жп възел Пловдив – модернизацията на жп линиите и гарата,градските управляващи се задължават да трансферират 20 парцела. Те попадат в сервитутите на новите линии по секторите Филипово – Скутаре и Тракия – Скутаре.

За плана за повдигането на жп линиите НКЖИ и Община Пловдив ще си сътрудничат дружно да извадят строителното позволение, както и да се уредят парцелите – държавни и общински, върху които ще се осъществя плана за над 200 млн. лв.. Цялото финансиране по него ще бъде обезпечено от НКЖИ през европейски стратегии.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР