беше официално открит в Пловдив преди минути, предаде репортер на

...
беше официално открит в Пловдив преди минути, предаде репортер на
Коментари Харесай

Световен гигант откри новия си завод за 17 млн. евро в Пловдив

беше публично открит в Пловдив преди минути, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Церемонията стартира с приветствия от домакините и формалните посетители на събитието. Филип Либхер - внук на създателя на фамилната компания, насочи привет към присъстващите: 

" Радвам се, че съм в Пловдив да ви поздравявам от името на семейство Либхер. Аз съм един от внуците на Ханс Либхер. Заедно с татко ми Вили Либхер отговаряме за отдела, който се занимава с произвеждане на бетон и артикули.

Откриването на нов план постоянно е причина за празник. След като повече от 2 година не можехме да организираме такива събития навън, на драго сърце ви приветстваме на третия обект на " Либхер " в Пловдив. Компанията има богато портфолио и интернационално разширение. Оставаме 100% фамилен бизнес – всички  членове на управлението са от фамилията и дружно взимаме решения. 

Продължаваме да вършим дълготрайни вложения в обекти в целия свят, в това число през времето на пандемията. Миналата година сме вложили над 700 млн. евро в индустриални обекти и дистрибуция. 

Над 20 година сме на българския пазар. Третият обект е оборудван с най-модерните машини, ще произвеждаме за нашите клиенти от Източна Европа и ще се сглобяват съставни елементи за Либхер в Германия, Западна Европа и др страни ". 

Посланикът на Германия Кристоф Айххорн съобщи, че за него е невероятна чест, наслада и наслаждение да участвам на събитието:

" Събуждам се и задрямвам с " Либхер " - в жилището ми в София има ледник Либхер, несъмнено от от другия ви цех тук. В хладилника имам българско кисело мляко и немско вино. Една от дъщерите ми прекара няколко години в учебно заведение в Чили. Там има големи мини за мед – работят на дъното, на 1 км, там вървят камиони, а на камионите с огромни букви написа " Либхер ". Разказах всичко това, с цел да ви покажа какво значи това. Никога не бях виждал толкоз огромни камиони – единствено гумата на тези камиони е по-голяма от бъркачките тук.

Третата инвестиция в Пловдив акцентира нещо доста значимо. Немско-българската комерсиално промишлена палата всяка година прави изследване на фирмите работещи в България и в Германия с основен въпрос: удовлетворени ли сте от инвестицията и бихте ли я създали още веднъж? Над 90% от немските компании споделят: да, удовлетворени сме, да, желаеме да се върнем. Това е невероятна цифра, в други страни евентуално е по-малко.

Фактът, че имате трети цех в Пловдив приказва доста. Нашият почетен консул в Пловдив и представител на нашата ТПП Марияна Чолакова - в офиса й има прелестна фотография на Марияна дружно с президента на Германия при визитата им в " Либхер ", през 2019 година ".

На церемонията участват заместник-кметът по обучение и бизнес развиване и европейски политики, регионалният шеф и други публични лица. След прерязването на лентата гостите ще прегледат индустриалната база. 

Заводът е в границите на град Пловдив, на бул. " Кукленско шосе ", върху терен от 37 000 кв.м като застроената индустриална и складова повърхност е 12 000 кв.м. Инвестицията е над 17 милиона евро.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР