Беше нарисувано, че ще стигнем до този момент, обясни Драгомир

...
Беше нарисувано, че ще стигнем до този момент, обясни Драгомир
Коментари Харесай

Русия отне лиценза на два български авиоремонтни завода

Беше нарисувано, че ще стигнем до този миг, изясни Драгомир Заков
„ Нямаме публична информация Русия да стопира авиоремонтните компании у нас “, сподели министърът на защитата в оставка Драгомир Заков. Повод станаха думи на представителя на външното министерство Мария Захарова, че Москва приключва действието на документите, издадени на авиоремонтни компании в Чехия и България.

Става дума за българските „ Терем – Летец ” и „ Авионамс ”, както и за чешкото „ Лом Прага ”.

„ Ние публично писмо нямаме, само че нищо ненадейно не се е случило. Това, което стана с газа, в този момент става с лицензите за хеликоптерите. Това, което стана с лицензите за хеликоптерите през днешния ден, се е случило с лицензиите за дребните оръжия “, сподели Заков.

Той добави, че това надали би било огромен удар по отбранителната ни дарба, само че явно би трябвало да се търси бърза подмяна за хеликоптерите.

„ Много сме закъснели, трябваше преди доста години, още при първите наказания за Русия след противозаконното анексиране на Крим, беше ясно, че рано или късно ще се стигне до обстановка, в която тези лицензии няма да бъдат обслужвани. Ако помните, тогава беше спряно военно-техническото съдействие с Русия на равнище НАТО и то беше нарисувано, че ще стигнем до днешния миг ”, сподели Заков. 

„ Очевидно съветската страна не е благонадежден сътрудник на каквито и да било контракти, било то и за газ, за нефт, оръжия или каквото и да било друго. Винаги би трябвало да има опция “, добави военният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР