Берое приема Лудогорец в мач от 14-ия кръг в efbet

...
Берое приема Лудогорец в мач от 14-ия кръг в efbet
Коментари Харесай

Лудогорец без право на грешка в Стара Загора

Берое приема Лудогорец в мач от 14-ия кръг в efbet Лига. Двубоят под Аязмото стартира в 20:00 часа, а за основен арбитър бе определен Валентин Железов.

Домакините ще преследват първа победа при новия си треньор Николай Киров. В първия два мача при Белия заралии изгубиха от Славия и Левски, а в последния кръг приключиха 0:0 против Пирин в Благоевград. Днес " зелените " ще гонят и първи гол при новия си ментор.

Пред Киров обаче има сериозен проблем, с който ще би трябвало да се оправи. Наставникът няма да може да употребява централния си нападател Калоян Кръстев, който получи контузия против " орлетата " и през днешния ден няма да може да вземе присъединяване в мача. С травма беше и Серкан Юсеин, само че лекарският щаб съумя да го вдигне и се чака халфът да бъде титуляр против някогашния си отбор.

Белия най-вероятно няма да заложи на другия си характерен централен нападател - Луизиньо, като титуляр, а офанзивата ще бъде водена от голмайстора на тима досега Абубакар Тунгара. Офанзивният халф има 7 гола от началото на сезона. Очаква се Берое още веднъж да работи с трима централни бранители - Тома Фонтен, Стилиян Николов и Димитър Пиргов. Сред титулярите ще се завърне Стив Траоре.

Треньорът на гостите Анте Шимунджа най-вероятно ще направи промени в своя състав, защото тимът му се намира в много сбит цикъл от мачове. Словенецът не може да разчита на Доминик Янков, който беше опериран неотдавна. Любопитно е дали наставникът ще заложи на Кирил Десподов, откакто нападателят не игра при успеха над ХИК Хелзинки в четвъртък с 2:0. Шимунджа разясни, че националът е натрупал отмалялост и може да се контузи, което породи повдигания на вежди. Възможно е за първи път като титуляр да излезе едно от новите попълнения - Педро Нареси. Очаква се този път офанзивата да бъде водена от Игор Тиаго.

При триумф през днешния ден Лудогорец ще излезе на второ място във краткотрайното класиране, като изоставането му от водача ЦСКА 1948 ще е единствено точка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР