Берое“ и Арда“ завършиха 2:2 в среща от 29 кръг

...
Берое“ и Арда“ завършиха 2:2 в среща от 29 кръг
Коментари Харесай

Берое продължава да е без победа над Арда

„ Берое “ и „ Арда “ приключиха 2:2 в среща от 29 кръг на efbet Лига.

Старши треньорът на „ Берое “ Петър Хубчев, както и двама от неговите помощници – Левон Апкарян и Армен Амбарцумян бяха осъдени за този дуел и отборът бе воден от Иван Желев. Резултаът бе открит в 18. минута след страховит гол на Мариани. Резултатът се резервира до почивката, а втората част стартира с замяна на попадения. Първо Серкан Юсеин удвои в 49. минута, а две минути по-късно Иван Коконов понижи – 2:1. Гостите останаха с човек по-малко в 72. минута след втори жълт картон за Светослав Ковачев. Гостите получиха право да изпълнят дузпа в поселдната минута на мача и Тонислав Йорданов осъществя за 2:2.

СТАРТОВ СЪСТАВ

В състава на „ Берое “ бяха осъществени четири промени, по отношение на последния мач против „ Локомотив “ в Пловдив. Вместо Мирослав Енчев, Симеон Мечев, Христо Митев и Амит Битон в игра като титуляри започнаха Сиам Бен Юсеф, Георги Динков, Давиде Мариани и Омар Камара.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

„ Зелено-белите “ започнаха по-активно срещата, само че първото рисково състояние бе пред вратата на „ Берое “, когато в 5. минута Йорданов получи пас в наказателното поле и стреля, само че Ганев избави.

Отлична многоходова композиция в предни позиции за „ Берое “ в 13. минута приключи с удар на Генов, само че той бе блокиран от защитник.

Добрата игра на „ зелено-белите “ даде резултат и в 18. минута Стив фуртадо напредна по крилото, след което откри Давиде Мариани. Швейцарецът прати топката в мрежата със страховит шут от към 25 м – 1:0

Минута след възобновяване на играта Йорданов върна за Ковачев, който насочи мощен и прецизен удар от границата на пеналта, само че Ганев избави.

В 28. минута на два пъти топката бе центрирана рисково в наказателното поле на гостите. В първия случай Бен Юсеф смъкна за Фал, само че бранител се намеси, а незабавно по-късно след центриране Джонатан Петков съумя да се намеси пред Фал.

Последваха два доста рискови удара от границата на пеналта, само че топката срещна тялото на защитник в синьо и при двата опита.

В 32. минута последва още един страховит късмет за „ Берое “, при който Фал бе изведен зад тила на защитата и съумя да излезе самичък против Луков. Вратарят обаче се намеси ужасно и избави удара на нападателя.

Седем минути по-късно Йорданов получи извеждащ пас в пеналта и откри непокрития Александър Георгиев, който прати топката в мрежата, само че реферът маркира засада.

Това бе всичко за първата част и двата отбора се отдръпнаха на отмора с гол преднина в интерес на „ зелено-белите “.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме стартира с бърза замяна на голове. Първо Даниел Генов навлезе в наказателното поле и откри Серкан Юсеин, който без проблем прати топката в мрежата за 2:0.

Само две минути по-късно обаче „ Арда “ върна едно попадение посредством Иван Коконов, който се възползва от извеждащо подаване на Ковачев – 2:1.

В 60. минута Фал получи топката от Камара на границата на пеналта и опитва удар, само че топката рикошира и не затрудни Луков, който улови.

Две минути по-късно Кики опитва удар по диагонала, само че не откри очертанията.

В идващите минути гостите стигнаха до две центрирания, само че Ганев се намеси и улови.

Гостите останаха с човек по-малко в 72. минута след втори жълт картон за Светослав Ковачев.

Пет минути преди края на срещата Зехиров навлезе в наказателното поле и съумя да откри Коконов, който стреля, само че над вратата.

Гостите получиха право да изпълнят дузпа в поселдната минута на мача и Тонислав Йорданов осъществя за 2:2.

В първата минута от добавеното време Генов получи на границата на наказателното поле и стреля, само че топката мина на метър от гредата.

Това бе всичко в срещата и двата отбора завоюваха по една точка.

В СЛЕДВАЩИЯ КРЪГ

„ Берое “ гостува на ЦСКА 1948, а срещата е планувана за 7 май от 19:45 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР