Берлинска синагога е била атакувана с коктейли Молотов рано днес,

...
Берлинска синагога е била атакувана с коктейли Молотов рано днес,
Коментари Харесай

Синагога в Берлин е атакувана с коктейли Молотов

Берлинска синагога е била атакувана с коктейли " Молотов " рано през днешния ден, което се случва на фона на зачестилите случаи на антисемитски прояви в немската столица след ескалацията на насилието в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Общността " Кахал Адас Исроел " заяви, че синагогата, която се намира в централния кварта Мите, е била атакувана с две запалителни устройства. Полицията удостовери за станалото.

" Неизвестни лица хвърлиха два коктейла " Молотов " от улицата ", написа общността в обществената мрежа " Екс ". Тя разгласява и видеозапис на полицейски чиновници, които проверяват мястото пред синагогата, което е било отцепено.

В комплекса от здания на общността " Кахал Адас Исроел " в центъра на Берлин се обитават синагога, детска градина и публичен център.

Полицията заяви също, че през нощта е имало безредици сред мюсюлмански имигранти и полицията в кварталите Нойкьолн и Кройцберг и при Бранденбургска врата в Берлин, при които са били ранени няколко служители на реда.

След нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври и последвалата война в Газа полицията ускори защитата на еврейските институции в Берлин и в цяла Германия. Въпреки това израелските флагове, които бяха издигнати в символ на взаимност пред кметствата в цялата страна, бяха свалени и изгорени. По вратите и стените на няколко здания в Берлин, в които живеят евреи, беше изрисувана Звездата на Давид.

" Вярваме, че немските правоприлагащи органи ще се отнесат към този случай с непоколебима суровост ", се споделя в изказване на посолството на Израел в немската столица. " Това е определящ миг за всяка народна власт: дали ще застанем на страната на тези, които се борят с терора, радикализма и варварските формирания, или ще останем безмълвни, давайки опция за чистото зло, осъществявано от терористите и техните поддръжници - било то в Близкия изток или в сърцето на Европа. "

" Време е за морална изясненост ", обявиха от посолството.

Израелското посолство също по този начин означи, че осъществената офанзива със запалителни бомби се е случила малко откакто през вчерашния ден пропалестински стачкуващи влязоха в конфликти с полицията в няколко елементи на Берлин.

Посолството съобщи, че " поддръжници на " Хамас ", терористична организация, са изричали своите антисемитски лозунги по улиците на Берлин " по същото време, когато е била осъществена офанзивата против синагогата.

Централният съвет на евреите в Германия осъди като терористичен акт опита за палеж на синагога и еврейски общински център в Берлин рано през днешния ден.

" Този палеж е поредно продължение на възхваляването на терора на " Хамас " по немските улици ", съобщи съветът. " Денят на гнева " не е просто фраза. Това е психически гнет, който води до съответни набези ".

Германският канцлер Олаф Шолц също остро осъди нападението със запалителни бомби против синагога в Берлин, като съобщи, че " в никакъв случай няма да приемем набези против еврейски институции ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР