Берлин все пак се надява на дипломацията Утре Бербок ще

...
Берлин все пак се надява на дипломацията Утре Бербок ще
Коментари Харесай

Германия се закани на Русия заради Украйна


Берлин въпреки всичко се надява на дипломацията

Утре Бербок ще е на аудиенция в Москва

Киев неудовлетворен, че е изключен от диалозите

Германската външна министърка Аналена Бербок се надява напрежението с Русия поради Украйна да бъде потушено с дипломатически средства, само че в същото време предизвести Москва, че ще пострада, в случай че нападна прилежащата си страна, съобщи Ройтерс.

„ Всеки нападателен акт ще коства скъпо на Русия - стопански, стратегически и политически”, отсече Бербок на взаимна конференция с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба в Киев, където посланик №1 на Берлин дойде през днешния ден на аудиенция. От там тя ще се насочи на следващия ден за диалози в Москва.

„ Ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме сигурността на Украйна, ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме сигурността на Европа”, акцентира Бербок. И добави: „ Готови сме да стартираме сериозен разговор с Русия”.

Кулеба от своя страна съобщи, че Германия и Украйна поставят старания за възкръсване на диалозите в по този начин наречения Нормандски формат с Русия и Франция за разрешаване на спора в Донбас.

Според украинския външен министър е значимо Германия и Франция да не взимат решения за Украйна зад тила на тази страна. Украйна значително беше изключена от диалозите на Запада с Русия предходната седмица и изиска да получи гаранции от съдружниците си, че никакви решения за нейното бъдеще няма да бъдат взимани, без нейната интервенция и присъединяване.

„ За нас е значимо в този момент нито Берлин, нито Париж да взимат решения за Украйна без Украйна и да не играят игрички зад тила ни в връзките с Русия. Това е от основно значение за нас”, акцентира Кулеба.

„ Заради това желая да благодаря на Аналена, че заема такава кардинална позиция”, добави Кулеба.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР