БЕРЛИН, (Ройтерс) - Германските пътници са изправени пред отмяна на

...
БЕРЛИН, (Ройтерс) - Германските пътници са изправени пред отмяна на
Коментари Харесай

Reuters: Машинистите на влакове в Германия започнаха тридневна стачка, в резултат на което железопътният транспорт практически спря

БЕРЛИН, (Ройтерс) - Германските пасажери са изправени пред анулация на влакове в цялата страна от сряда. Тридневната национална железопътна стачка в допълнение способства за хаоса при пътуванията в най-голямата стопанска система в Европа, тъй като по време съответствува с продължаващите митинги на фермерите, които също затрудняват/блокират придвижването и по автомобилните пътища.

Синдикатът на машинистите ВКЛ стартира главната си стачка рано сутринта в сряда след стачката на машинисти на товарни влакове, които излязоха във вторник вечерта.

Стачките ще продължат до петък вечерта, принуждавайки националния железопътен оператор Deutsche Bahn да работи единствено по минимализирания график за спешни услуги.

Железопътната компания съобщи, че стачката ще повлияе на проектите за пътешестване на милиони хора и прикани хората да анулират или отсрочат всички несъществени пътувания.

Дългогодишен спор за заплатите и работното време още веднъж се разгоря след коледното помирение.

GDL приканва за понижаване на работното време от 38 на 35 часа седмично за служащите на смени, както и нарастване на заплатите с 555 евро (606,62 долара) на месец, както и еднократна спомагателна инфлационна отплата от 3000 евро.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР