Берлин. Посланикът на Израел в Германия – Йереми Исахароф, осъди

...
Берлин. Посланикът на Израел в Германия – Йереми Исахароф, осъди
Коментари Харесай

Израелският посланик в Берлин: Който пали знамена, изгаря благоприличието и толерантността си

Берлин. Посланикът на Израел в Германия – Йереми Исахароф, осъди изгарянето на знамената на родината му в митингите, проведени в Берлин в символ на противоречие с решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на страната, оповестява националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung .
„ Как може всякога, когато палестинците отиват в Организация на обединените нации или ЮНЕСКО и декларират, че няма еврейска връзка с Ерусалим, никой да не осквернява и пали знамето им? Който пали флагове, изгаря благоприличието и толерантността си “, написа Исарароф в обществената мрежа „ Туитър “.
Повод за изказването му е митинг, проведен в петък вечер. Около 1,2 хиляди души се събраха пред постройката на дипломатическото посланичество на Съединени американски щати в Берлин, ситуирана в самото сърце на федералната столица, с цел да изразят митинга си против решението на американския президент Доналд Тръмп да признае публично Ерусалим за столица на Израел, въпреки и да не разясни в речта си дали има поради западната част или целия град.
По данни на полицията при акцията, извършена във вечерните часове на петък, се е стигнало до вълнения. Демонстрантите са изгорили демонстративно няколко флагове на Израел. Пострадали няма.
На митинга бяха издигани турски, палестински и сирийски знамена.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР