Берлин. Няколко държави са подали заявление за разрешително за оръжие

...
Берлин. Няколко държави са подали заявление за разрешително за оръжие
Коментари Харесай

Der Spiegel: Срещата на Г-20 в Хамбург: Редица държави настояват охранителите на делегациите да получат разрешение за носене на оръжие

Берлин. Няколко страни са подали заявление за позволение за оръжие за своите чиновници по сигурността на срещата на върха на Г-20, която ще се организира при започване на юли в северния ханзейски град Хамбург, оповестява изданието Der Spiegel.
Сред тях са Съединени американски щати, Англия, Мексико, Южна Африка, Виетнам и Холандия, сочат данни на Федералната административна работа (BVA), представени от локалните медии. Въпреки това, защитата на делегациите има право да носи оръжия единствено с позволение на федералното държавно управление в Берлин.
До този миг във Федералната административна работа са постъпили девет молби за позволение. Подобно заявление е подадено и от представители на Международния валутен фонд (МВФ). До този миг немските управляващи не са отклонили нито една от молбите, прецизират от редакцията.
През почивните дни се появи информация, според която немските управляващи имат известни запаси към охранителите, които ще съпровождат турския президент Реджет Тайип Ердоган на форума в Хамбург. Берлин желае да предотврати вероятни подиуми на принуждение, като тези, които бяха забелязани във Вашингтон при визитата на Ердоган.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР