Берлин. Непрекъсваща поредица от кървави нападения с хладно оръжие през

...
Берлин. Непрекъсваща поредица от кървави нападения с хладно оръжие през
Коментари Харесай

The Local : Поредица от нападения с хладно оръжие в Германия отново разпалиха дебатите за бежанците

Берлин. Непрекъсваща поредност от кървави набези с хладно оръжие през последните седмици ускори още повече паниките от възходящите закононарушения от този вид, осъществени от бежанци. Фактът че получилите леговище младежи са най-честите причинители на сходни закононарушения наля вода в мелницата на крайно-десните критици на актуалното немско държавно управление, написа немската редакция на електронното издание The Local .
Във вторник сутринта, животът на 24-годишна жена продължава да виси на косъм, откакто тя бе намушкана в събота в град Бугведел в Долна Саксония. След направената й незабавна спешна интервенция, тя бе сложена в изкуствена кома.
Жената и нейното гадже са влезнали в препирня с трима тийнеджъри от Сирия. Когато обстановката стартира да излиза от надзор, дамата се пробва да се намеси, само че един от младите бежанци вади нож и я пронизва.
В същия ден, 15-годишен възпитаник е наръган по време на всеобщ пердах на към 20 тийнеджъри в Бохум. 16-годишен сириец е задържан по случая.
Един ден по-рано, на централната гара във Визбаден спор прераства в побой сред две групи мъже. Един от тях вади нож и наръгва трима от съперниците си. Оказва се, че нападателят е от Афганистан.
Серията от кървави произшествия през уикенда включва и две убийства посредством наръгване, а най-малко едно от тях е стимулирано от ревнивост.
„ Ножовете стават все по-дълги, а нападателите все по-млади. Броят на набези с нож, осъществени от получили леговище нараства непрекъснато “, установи Алис Вайдел, един от водачите на парламентарната група на „ Алтернатива за Германия “, посредством известие във Facebook.
Говорителят на немския полицейски съюз Дитмар Шлиф съобщи пред ДПА във вторник, че от ден на ден млади бежанци се движат с ножове.
„ Ставаме очевидци на рискова наклонност – в този момент за елементи от секундата може да се развие заплашваща живота обстановка “, съобщи той.
„ Трябва да сме наясно, че сходни офанзиви се случват извънредно постоянно и би трябвало да знаем кой е най-честият им причинител, с цел да можем да реагираме по-адекватно “, когато това се случи, добави Шлиф.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР