Берлин и Париж трябва спешно да се опомнят за украинските

...
Берлин и Париж трябва спешно да се опомнят за украинските
Коментари Харесай

Лавров призова Берлин и Париж спешно да се опомнят за Киев и Донбас

Берлин и Париж би трябвало " незабавно да се опомнят " за украинските управляващи по отношение на изострянето на обстановката в Донбас . Това съобщи във вторник съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след диалози с индийския външен министър Субраманиям Джайшанкар, оповестява ТАСС.

" За страдание, всякога, когато форматът на Нормандия се среща в едно или друго качество, без значение дали на равнище водачи, представители, чиновници на външните министерства, ние не виждаме енергични дейности от страна на нашите френски и немски сътрудници, с цел да притеглим украинската страна . И в този момент има прекалено много доказателства , че това ", сподели той.

Русия е обезпокоена от последните изказвания на украинското управление за Донбас , акцентира министърът. " Говорим за това с нашите европейски сътрудници . Надяваме се, че има надлежно схващане за протичащото се във Вашингтон ".

Москва е разочарована от реакцията на Запада за построяването на военна инфраструктура в Киев и за прехвърлянето на войски на линията за контакт в Донбас. Според Лавров западните страни изхождат от обстоятелството, че " е належащо да поддържат украинското държавно управление по всевъзможен метод , в това число в неговите безусловно неприемливи дейности и изказвания ".

" Очевидни са нарушаванията на всички съглашения от Минск от Киев. Сега Киев мина от рецензии на политическата рамка за разрешаване на рецесията в Донбас към закани с военни дейности . Надявам се, че това въпреки всичко ще помогне да се предизвика такова благожелателно отношение в европейските столици и те ще изискат от господин Зеленски да извърши напълно споразуменията от Минск ".

Кремъл не вижда планове на Киев да се отдалечи от " войнствената тематика " и да поеме контрола над подразделенията на въоръжените сили на Украйна по контактната линия в Донбас, разяснява във вторник прес секретарят на съветския президент Дмитрий Песков. " Не виждаме желанията на украинската страна по някакъв метод да се успокои, да се отдалечи от войнствената тематика, скривайки се зад някаква ефимерна опасност, да поеме контрола над всички подразделения на въоръжените сили, които стоят директно до демаркационната линия (в Донбас) и които по-често от всичко са причина за провокации ".
 Русия предизвести Съединени американски щати за последствия от провокации в Донбас
Русия предизвести Съединени американски щати за последствия от провокации в Донбас

Обсъдила е обстановката със " западните настойници " и " Вашингтон би трябвало да се тормози "

Отношенията сред Русия и Китай са на високо равнище на взаимно доверие , само че и двете страни не имат намерение да основават боен съюз , разяснява още Сергей Лавров.

" Руско-китайските връзки доближиха най-хубавото равнище в историята , само че тези връзки не преследват задачата да се сътвори боен съюз ". Съответната позиция, съгласно него, е закрепена в двустранни документи, утвърдени на най-високо равнище.

Лавров обръща внимание на преобладаващите " спекулации по отношение на военни съюзи освен по отношение на руско-китайските връзки ".

" Говори се за продължение на популяризирането на планове за основаване на " НАТО в Близкия изток ", а неотдавна те даже започнаха да приказват за " азиатско НАТО ", изясни той.

" Днес обменихме отзиви по този въпрос. Имаме обща позиция с нашите индийски другари , че това ще бъде контрапродуктивно ", акцентира Лавров.

" Ние сме заинтригувани съдействието да бъде приобщаващо и в интерес на нещо, а не против някого . "
 Пентагонът: Русия е опасност за всички в НАТО, употребяват военна мощ
Пентагонът: Русия е опасност за всички в НАТО, употребяват военна мощ

Китай и НАТО имат друго виждане за международната сигурност за последните 72 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР