Berkshire Hathaway Inc. на Уорън Бъфет заяви, че купчината от

...
Berkshire Hathaway Inc. на Уорън Бъфет заяви, че купчината от
Коментари Харесай

Кешът на Berkshire с нов рекорд


Berkshire Hathaway Inc. на Уорън Бъфет съобщи, че купчината от пари е достигнала нов връх, защото милиардерът вложител осъди неналичието на смислени покупко-продажби, които да дадат на компанията късмет за „ впечатляващо показване “.

Паричните средства на Berkshire скочиха до рекордните 167,6 милиарда $ през четвъртото тримесечие, до момента в който конгломератът се бореше да откри покупко-продажби на атрактивни оценки. Компанията също по този начин регистрира оперативни облаги за четвъртото тримесечие от 8,48 милиарда $ по отношение на 6,63 милиарда $ за същия интервал на миналата година, подкрепени от нарастването на облагите от застраховки и приходите от вложения на фона на по-високи лихвени проценти и по-меко време.

„ Остават единствено няколко компании в тази страна, способни в действителност да реалокират иглата в Berkshire, и те са били безпределно подбирани от нас и от други “, сподели Бъфет, 93, в годишното си писмо до акционерите, което компанията разгласява дружно с резултатите му в събота. „ Извън Съединени американски щати всъщност няма претенденти, които да са смислени варианти за разполагане на капитал в Berkshire. Като цяло, нямаме опция за впечатляващо показване. “

Въпреки усилването на машината за придобиване на Berkshire през последните години, компанията към момента се бори да откри доста от огромните покупко-продажби, които изгориха репутацията на Бъфет, оставяйки го с повече пари, в сравнение с той и неговите помощници-инвеститори биха могли бързо да разположат.

Той подписа договорка за 11,6 милиарда $ за закупуване на Alleghany Corp. и сграбчи акции в Occidental Petroleum Corp. – инвестиция, която Бъфет сподели в събота, че чака да държи „ несигурно време “, само че няма проекти да закупи или ръководи компанията. Инвеститорът също по този начин усили каузи на Berkshire в пет от японските търговски къщи предходната година, откакто облагите им скочиха - ход, който подхрани ралито на техните акции. Нереализираната облага на Berkshire в края на годината от тези вложения е 8 милиарда $, или 61%, се споделя в известието.

Бъфет също продължи да разчита на противоположното изкупуване на акции на фона на дефицита на привлекателни други възможности, като сподели, че ограниченията са от изгода за акционерите. Фирмата похарчи 2,2 милиарда $ за назад изкупуване през четвъртото тримесечие, което докара общата сума за годината до към 9,2 милиарда $.

Акциите на Berkshire, които завоюваха 15% предходната година, са се повишили със 17% до момента през 2024 година и са достигнали връх през всеки от последните седем дни на търговия.

„ Бъфет следи липса на атрактивни благоприятни условия – и с покачването на цената на акциите на Berkshire, даже противоположното изкупуване на лични акции е по-малко привлекателно “, сподели Джим Шанахан, анализатор от Edward Jones. „ Но това е неговият модел. “

Бъфет има дълга история да се намесва, с цел да оказва помощ на компании в рецесия, употребявайки паметния си капиталов статут и финансова тежест, с цел да им помогне да възстановят доверието и да се възстановят от компликациите си. В писмото си в събота Бъфет сподели, че Berkshire е подготвена да се намеси, в случай че настъпи финансова злополука - отбелязвайки, че сходни изземвания на пазара може да му предложат „ краткотрайна опция в огромен мащаб “. Това е безмълвно увещание от страна на Бъфет, че пораждат проблеми, съгласно Коул Смийд, президент на капиталовата компания Smead Capital Management.

„ Бъфет шепне, когато е употребявал мегафон в предишното “, сподели Смийд. „ Той шепне: Бъдете доста деликатни - пораждат проблеми. Той споделя, че ще бъдем подготвени, само че Berkshire ще бъде покупател единствено когато никой различен не е покупател. "

Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР