Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това заяви

...
Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев за новия рекорд на новозаразени: Берем си плодовете

Берем плодовете на всеобщите събирания и абитуриентските балове. Това съобщи в изявление за "Фокус " шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. доктор Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, приключва Медицинска Академия - София през 1981 година, като по отношение на рекордния брой инфектирани с новия ковид.

Той изясни, че в цялата страна се следи увеличена заболяемост, като новите огнища са свързани с баловете и всеобщите събирания на близки и родственици.

,,Броят на новите потвърдени случаи пораства от 12 дни и към този момент имаме седмици с повече от 150 инфектирани на ден, което води до някои нужни разбори, които всекидневно на срещите си обсъждаме. Засега се усилва контролът на въведените у нас ограничения. С удължаването на епидемиологичната обстановка не трябва да се позволява събиране на доста хора в магазини и обществени закрити пространства, където наложително би трябвало да се носят маски. Носенето на маски е наложително и в градския превоз. Мога да кажа, че към този момент берем плодовете на абитуриентски балове, на всеобщи събирания, по този начин както преди 10 дни беряхме плодовете от събирания и празненства'', добави проф. Кантарджиев.

Нови 188 случая на ковид у нас

Важно е в лечебните заведения да не се позволява разпространяване на болестта. Необходимо е прецизно съблюдаване на разпоредбите за работа и от ден на ден лечебни заведения да се включват, с цел да се поемат новите случаи. Важен е и контролът на работодателите в огромните работещи колективи, акцентира професорът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР