Бензиновите коли ще станат недостъпни в Япония след 15 години(снимка:

...
Бензиновите коли ще станат недостъпни в Япония след 15 години(снимка:
Коментари Харесай

Япония се отказва от бензиновите автомобили до 2035 г.


Бензиновите коли ще станат недостъпни в Япония след 15 години
(снимка: CC0 Public Domain)

Японското държавно управление разгласи проект за последователно прекъсване от продажба на бензиновите коли, с цел да понижи отделянето на нездравословни излъчвания. Към 2035 година на вътрешния пазар няма да се продават бензинови транспортни средства.

Изборът на японците ще се сведе до хибриди, електрически транспортни средства и такива с горивни кафези, заяви. А до 2050 година Япония има намерение изцяло да нулира равнището на личните си излъчвания на въглероден диоксид и други парникови газове в атмосферата.
още по тематиката
Очаква се държавното управление публично да одобри проекта до края на тази година след полемики от експертна група. Този ход следва обещанието на премиера Суга Йошихиде да понижи излъчванията на парникови газове в Япония до нула към 2050 година

Страната на изгряващото слънце не е единствената, която показва твърди планове да изостави бензиновите коли в близко бъдеще. възнамерява да забрани продажбата на бензинови и дизелови транспортни средства още по-рано – до 2030 година, а на хибриди – до 2035 година

Американският щат и също следват сходни проекти, като периодите за прекъсване от продажба на ДВГ колите при тях са надлежно 2035 година 2040 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР