Бензиностанции и складове за горива да бъдат запечатани за 2

...
Бензиностанции и складове за горива да бъдат запечатани за 2
Коментари Харесай

Нов закон удря жестоко бензиностанциите

Бензиностанции и хранилища за горива да бъдат запечатани за 2 години, в случай че продават контрабандно гориво, а цистерните, които го транспортират, да бъдат спирани от придвижване за една година.

Това плануват измененията в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис признати на първо четене в Народно събрание.
Ще бъдат затваряни обектите, които търгуват с нерегламентирано гориво, без значение дали са на притежателя или са отдадени чартърен, а цистерните с контрабандно гориво ще се конфискуват.

С измененията в Закона за горивата се планува още от обсега на закона да бъде извадена активността по краткотрайно предпазване или зареждане от аграрни собственик на негово гориво, отвън данъчните хранилища, предопределени за лична приложимост, което не предстои на следваща продажба. Ако аграрни производители реализират търговия с горива, без да са регистрирани за активността, ще подлежат на наказания.

Законопроектът планува прагът на регистрация на компаниите и банковата гаранция за активност да се понижат, като ще зависят от техния оборот.

Създава се и опция вътрешният обект, от който ще се прави търговия на едро и дребно, съхранява, превоз на горива, пълнене и дистрибуция на газови бутилки, да не е единствено трайно прикован към неподвижен парцел, а и да бъде преместваем.

Законопроектът за изменение на закона за горивата е подсилен от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива и от Националната асоциация на зърнопроизводителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР