Бензинът в Бургас вече е под 3 лева. От вчера

...
Бензинът в Бургас вече е под 3 лева. От вчера
Коментари Харесай

Бензинът в Бургас вече е под 3 лева

Бензинът в Бургас към този момент е под 3 лв.. От през вчерашния ден една от локалните вериги продава А95 за 2,99 лв., а дизела - за 3,19 лв..

Клиентите не имаха вяра на очите си. Едни мислеха, че е станала неточност, а други имаха подозрения в качеството на горивото. Изходната цена на бензина от рафинерията през вчерашния ден бе тъкмо 3,00 лв., само че включително не влизаха доставката по 2 ст. на литър, както и оскъпяването за обслужване на бензиностанцията.

Това обаче стана част от метода на дребните бензиностанции край морето, които фрапантно понижиха цените в последните 10-ина дни, заяви Флагман. Те отхвърлиха да работят с страната за отстъпката от 25 стотинки на литър, тъй като подозираха, че ще изпаднат в ролята на хотелиерите, приели украински бежанци - с месеци да чакат превеждане на траншовете и в същото време да бъдат подложени на голям брой тежки инспекции.

Заради това няколко от локалните вериги редуцираха цената за всички и стигнаха до равнища 3,10-3,15 лв. за литър бензин и към 3,25-3,30 лв. за дизел.

Справка в платформата Fuelo, която следи цените на горивата в действително време, сподели, че огромните дилъри на горива не престават да държат цени от 3,30-3,40 за бензин и 3,49 лв. и 3,55 лв. за литър дизел. С отстъпката от 25 стотинки се приближават до цената на дребните бензинджии.

 В същото време цената на тържищата пада, а индикациите са за ново поевтиняване до края на седмицата. Срещата на министрите на страните от пакта ОПЕК+ ще се организира в сряда, а прогнозите са алиансът да удостовери нарастването на производството на нефт, което обезателно ще смъкна цената му.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР