Бензинът отново почна да поскъпва много сериозно, докато дизелът се

...
Бензинът отново почна да поскъпва много сериозно, докато дизелът се
Коментари Харесай

Бензинът пак почна да поскъпва сериозно

Бензинът още веднъж почна да нараства доста съществено, до момента в който дизелът се задържа на едно равнище и даже леко поевтинява, демонстрира информация на профилирания уебсайт fuelo.net за интервала 23 март - 22 април.
Най-разпространеният бензин A95 е поскъпнал приблизително с 12 стотинки за последния месец - от 2,08 лв. на литър до 2,20 лв. на литър. " Ножицата " на цената е много огромна и по другите вериги - от 2,01 лв. на литър приблизително в " Атанасов груп " до 2,22 лв. в най-популярните вериги - Shell, OMV, " Лукойл ", " Еко " и " Петрол ". Най-евтино известното гориво върви на бензиностанция Dega в Поморие - 1,97 лв. на литър, а най-скъпо е на изхода на Попово, в бензиностанция " Демирташ " - 2,54 лв..
В съпоставяне с началото на годината разликата е още по-драстична. Най-ниската стойност за бензина е била към 20 януари - 1,94 лв. за литър. Това прави разлика от 28 стотинки за четири месеца. За същия интервал междинната цена на суровия нефт се движи от към 61 до близо 71 $ за барел, разяснява в. " Сега ".
Що се отнася до дизела, разликата по отношение на 23 март е единствено 2 стотинки, и то надолу - 2,30 лв. на литър в този момент при 2,32 лв. на литър преди месец. Бензиностанциите на Марешки продават приблизително най-евтино - 2,08 лв. на литър, а най-скъпо още веднъж държат котировките Shell, OMV, " Лукойл ", " Еко " и " Петрол " - приблизително 2,32 лв. на литър. " Никсметал " в Ботевград държи най-ниско равнище в цената - 2,04 лв. на литър.
В съпоставяне с началото на годината и при дизела повишаването е осезаемо - с 16 стотинки за литър. И тук огромните вериги имат безусловно съгласувани цени - факт, който контролните органи избират да не виждат.
Макар повишаването на горивата да се оправдава от производителите и вносителите с динамичността на цените на суровия нефт, у нас по традиция огромните съмнения идват към края на пролетта и началото на лятото. Така че може да се чака, че поради засиленото ползване в идните седмици цените ще продължат да се повишават.
Класацията по области демонстрира, че най-скъпо е горивото във Видин. Там междинната цена за всеобщия бензин е 2,24 лева за литър, а за дизела - 2,33 лева Традиционно скъпи са горивата и в областите Кюстендил, Плевен, Враца.
В края на предходната година, когато страната се тресеше от митинги тъкмо поради високите цени на горивата, всеобщият бензин бе поскъпнал до 2,38 лв. за литър, а дизелът - до 2,41 лв.. Тогава от сектора се оправдаха с високите цени на петрола на интернационалните пазари. След сериозните митинги, единствено за седмица цената на бензина падна до 1,95 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР