Беновска пита Лорер за ББР- кредити, пари за реклами, “Булсатком,

...
Беновска пита Лорер за ББР- кредити, пари за реклами, “Булсатком,
Коментари Харесай

Лорер при Беновска: Когато узреят ябълките! За ББР увърта като Близнак

Беновска пита Лорер за ББР- заеми, пари за реклами, “Булсатком ”, Стамен Янев, за какво управлението на ББР бяга от изявленията? Лорер мълчи като Риба. Не. Изплъзва се като Близнак.

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер отговори на въпросите на Илиана Беновска след съвещанието на Комисията по икономическа политика и нововъведения от 13-ти април 2022 година, излъчено непосредствено в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Г-н Лорер, по кое време ще бъде подготвен доклада на ББР?

Даниел Лорер: Скоро ще публикуваме тактиката на ББР.

Илиана Беновска: В тактиката на ББР влиза ли кредитиране на неправителствени организации?

Даниел Лорер: Фокусът на ББР ще продължат да бъдат дребни и междинни предприятия. Всякакви изключения би трябвало да бъдат добре аргументирани пред обществото, тъй че за момента не го обмисляме.

Илиана Беновска: А дребните и междинни предприятия не престават ли да се кредитират под изискване последните 3 години да не са били на загуба? Така и не знам счетоводна или каква?

Даниел Лорер: Не бих желал да разясня съответните условия на кредитиране по другите стратегии, защото те не са идентични.

Илиана Беновска: Питам Ви, тъй като преди време Кирил Петков, като беше министър на стопанската система, и Асен Василев, като министър на финансите оповестиха това, като изискване.Дали е още в действие, Вие, знаете ли?

Даниел Лорер: Не! Бих предпочел да го разясня!

Илиана Беновска: А по повод експозицията на „ Булсатком “ – каква е историята сега?

Даниел Лорер: „ Булсатком “ е единствено една от наследствените покупко-продажби, които ББР е получила от предишното. Има няколко такива. Много съществени експозиции от доста съществени заеми. Далеч отвън това, което банката би трябвало да кредитира по закон, по функционалност и тактика.

Илиана Беновска: Да, “Булсатком ” има и други кредитори, само че,вие, имате, поправете ме, в случай че греша – починалият Каролев беше представител на ББР в „ Булсатком “, на дялове на ББР в „ Булсатком “.

Даниел Лорер: Не мога да разясня тази история.

Илиана Беновска: Не знаете ли?

Даниел Лорер: Детайли от предишното, които сега не са настоящи. Но сте права, „ Булсатком “ сега е там и това е едно от комплицираните наследства на банката.

Илиана Беновска: Защо махнахте симпатичния Стамен Янев?

Даниел Лорер: Не сме го махнали! Г-н Стамен Янев остава като консултант в министерството, тъй като разчитаме на неговата експертиза, която е събрал през всички тези години. Иска ни се да влеем в Българската организация за вложения нова сила, тъй че тя да се трансформира в един сериозен маркетингов донор на България.

Илиана Беновска: Като казахте “маркетинг ”, какъв брой пари сте дали за реклами на ББР, от май 2021-ва,миналата година, до момента?

Даниел Лорер: Оставям този въпрос за ББР, те си имат бюджет, по който работят и си е техен прерогатив!

Илиана Беновска: Добре, тогава за какво са недостъпни управлението на ББР? Аз толкоз време желая изявленията, Вие, ли би трябвало да им разрешите?

Даниел Лорер: Аз съм им разрешил! Те са напълно самостоятелни в медийните си изяви!

Илиана Беновска: Чуваме го в този момент и го излъчваме!

Даниел Лорер: Така е!

Илиана Беновска: Добре, ще ги поканвам!

Даниел Лорер: Банката работи самостоятелно, както би трябвало да работи всяка финансова институция в границите на закона и в границите на инструкциите от Народното събрание, и от министерствата. И в границите на нейната лична тактика, която ще оповестим скоро!

Илиана Беновска: Off the record, ще ми гостувате ли тази събота? Да или не!

Даниел Лорер: Ще дойда!

Илиана Беновска: В събота?

Даниел Лорер: Майтапя се!

Илиана Беновска: Кога?

Даниел Лорер: Като станат най-хубавите ябълки!

Илиана Беновска: Ябълките стават през есента!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР