Бенчо Бенчев е категоричен, че не е укривал Димитър Желязков

...
Бенчо Бенчев е категоричен, че не е укривал Димитър Желязков
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев: Не съм укривал Димитър Желязков! Помагах на болен човек

Бенчо Бенчев е безапелационен, че не е укривал Димитър Желязков – Митьо Очите. Помогнал му с транспорт до Истанбул, където Очите желал да се лекува.

" Всичко е една случайност! Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя ненапълно, разбирате ли? Не знаех, че го търси Интерпол. Ако знаех, в никакъв случай нямаше да го взема, въпреки че беше в болно положение такова ", сподели пред bTV Бенчев.

Общинският консултант от квотата на Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун бяха освободени през нощта от ареста без обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група. Те обаче могат да бъдат упрекнати по две други следствия

Едно от вероятните обвинявания, до които може да се стигне, е по следствие за пране на пари и данъчни закононарушения. То ще се води от профилираната прокуратура

" Тези доказателства и това ново направление в същото следствие се появиха откакто бяха осъществени претърсванията в дома на Бенчо Бенчев ", сподели представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Второто следствие е за персонално укривателство. Ще има ли обвинявания ще реши прокуратурата в Бургас. Според събраните доказателства едноличният търговец Йовчо Домусчиев и Бенчо Бенчев са пристигнали в Солун, откакто Димитър Желязков – Очите е изискал да бъде откаран с микробуса на Бенчев до Истанбул.

" В микробуса са били тримата – Бенчо Бенчев, Димитър Желязков и Йовчо Домусчиев. След това са се отправили към хотел " Рамада " в Турция. Резервациите са били направени от Несрим Узун, а самите стаи, в които са били настанени, в една от тях Димитър Желязков, са били на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев ", сподели още Арнаудова.

Бенчо Бенчев удостовери, че е дошъл много след Митьо Очите. И му оказал помощ с транспорт до Истанбул, където Очите желал да се лекува.

По-рано общинският консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Чанко Мирчев разгласи, че Бенчев е дарил на локалната конструкция на Българска социалистическа партия в Бургас по време на последната изборна акция няколко десетки хиляди лв..

" Няма да рева доста за Българска социалистическа партия, имам с кого да работя, очевидно няма да работя към този момент с Българска социалистическа партия ", разяснява Бенчев във връзка решението на Българска социалистическа партия да отдръпна доверието си от него.

Общинският консултант твърди също, че няма общ бизнес с Митьо Очите. Придобил охранителната компания след стрелбата против Желязков, с цел да печели от нея.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР