Бен Шелтън победи Роберто Карбайес Баена на турнира от категорията

...
Бен Шелтън победи Роберто Карбайес Баена на турнира от категорията
Коментари Харесай

Рутинно представяне: Шелтън се класира на първи полуфинал през сезона

Бен Шелтън победи Роберто Карбайес Баена на шампионата от категорията АТП 250 в Окланд и се класира на полуфиналите. Топ поставеният се поздрави с триумфа за 1 час и 40 минути игра - 6:4 6:3. Следващ противник на американеца ще бъде Таро Даниел.

Мачът стартира с пробив за Шелтън, който поведе с 2:0. Испанецът обаче навлезе в темп и съумя да направи мигновен рибрейк, с което възвърне паритета. В идващите мигове на мача, испанецът бе по-настоятелния тенисист и доближаваше до благоприятни условия за пробив при 2:2 и 3:3. Въпреки това, той по този начин и не успяваше да се възползва от тях и най-после, когато сервираше за оставане в сета, загуби подаването си и Шелтън сграбчи първата част - 6:4.

Началото на втория сет, не бе придружено от изненади и двамата печелеха подаванията си. При 2:2, топ поставеният доближи до две благоприятни условия за пробив, само че не се възползва. Испанецът не му остана задължен и още при идващия сервис гейм си обезпечи два брейк шанса, но Шелтън остана постоянен и се избави от надвисналата заплаха. В последна сметка, Шелтън подвигна оборотите и направи пробив при 4:3, след което не срещна проблеми при затварянето на мача и подпечата класирането си на полуфиналите.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР