Белият дом съобщи, че няма да сътрудничи на разследването за

...
Белият дом съобщи, че няма да сътрудничи на разследването за
Коментари Харесай

Белият дом няма да сътрудничи на разследването за импийчмънт на Тръмп

Белият дом заяви, че няма да сътрудничи на следствието за импийчмънт в Камарата на представителите на Съединени американски щати, предадоха организациите.

В писмо до управлението на демократите в камарата американското президентство дефинира следствието като "нелегитимно от конституционна позиция " и упрекна демократите, че вземат участие в "политически спектакъл ".

Белият дом също по този начин ги приканва да се откажат от това следствие и показва мнение, че то съставлява опит за замяна на резултата от изборите през 2016 година, на които победи президентът Доналд Тръмп.

Според американското президентство конгресмените нарушават в границите на следствието правото на Тръмп на обективен развой, в това число правото да се приканват очевидци и да се подлагат обстоятелствата на кръстосана инспекция.

"При тези условия президентът Тръмп и държавното управление му не могат да вземат участие във вашето движено от политическа партизанщина противоконституционно следствие ", сподели Белият дом.

Миналия месец демократите в Камарата на представителите започнаха следствие поради обвинявания, че Тръмп е употребявал пълномощията си, с цел да накара Украйна да открие очернящи обстоятелства за вътрешнополитическия му съперник Джо Байдън и да подкрепи акцията му за преизбиране. Общественото мнение в Съединени американски щати е разграничено поравно по въпроса.

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси съобщи, че от президента Доналд Тръмп "ще бъде потърсена отговорност ", откакто Белият дом заяви, че отхвърля да сътрудничи на следствието в Конгреса за импийчмънт на президента републиканец, съобщи Ройтерс.

"Белият дом би трябвало да бъде предизвестен, че продължаването с опитите истината за злоупотребата с власт от страна на президента да бъде скрита от американския народ, ще бъде обсъждано като ново доказателство за възпрепятстване ", уточни Пелоси, която е представител на демократите.

"Господин президент, Вие не сте над закона. Ще Ви бъде потърсена отговорност ", добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР