Белият дом подкрепи законодателството на Сената, което дава на администрацията

...
Белият дом подкрепи законодателството на Сената, което дава на администрацията
Коментари Харесай

Белият дом подкрепи законопроекта на Сената за забрана на Tiktok

Белият дом поддържа законодателството на Сената, което дава на администрацията нови пълномощия да не разрешава използването на притежаваното от Китай приложение TikTok , в случай че съставляват опасност за националната сигурност, осведоми Ройтерс.

Одобрението ускорява напъните на редица законодатели да забранят известното приложение, което се употребява от повече от 100 милиона американци.

Законопроектът дава опция на Министерството на търговията да постанова ограничавания, в това число и възбрана на TikTok и други технологии, които съставляват риск за националната сигурност , съобщи сенаторът демократ Марк Уорнър, който ръководи комисията по разузнаване.

По думите му законът ще се ползва и за непознати технологии от Китай, Русия, Северна Корея, Иран, Венецуела и Куба.

От TikTok показаха, че всяка възбрана на TikTok от Съединени американски щати е възбрана за експорт на американска просвета и полезности към над милиарда хора, които употребява услугата по целия свят.
 Лавинообразно не разрешават TikTok в Съединени американски щати
Лавинообразно не разрешават TikTok в Съединени американски щати

Обмисля се национална възбрана

Законопроектът ще изисква министърът на търговията Джина Раймондо да разпознава и да се оправи с задграничните закани за продуктите и услугите на осведомителните и информационни технологии.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан похвали законопроекта , като сподели, че той ще ускори способността ни да се оправяме с дискретни опасности, подбудени от обособени транзакции, и систематични опасности, подбудени от избрани класове транзакции, включващи страни, предизвикващи безпокойствие, в чувствителни софтуерни браншове.

Очакваме с неспокойствие да продължим да работим както с демократите, по този начин и с републиканците по този законопроект и призоваваме Конгреса да работи бързо, с цел да го изпрати на бюрото на президента, добави той.

В последнтие месеци TikTok беше подложен на все по-голяма рецензия заради опасения, че потребителските данни могат да се окажат в ръцете на китайското държавно управление, подкопавайки ползите на западната сигурност.
 И Белият дом се прицели в TikTok
И Белият дом се прицели в TikTok

Защита на националната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР