Белият дом обвини късно в четвъртък Русия, че стои зад

...
Белият дом обвини късно в четвъртък Русия, че стои зад
Коментари Харесай

И САЩ обвиниха руската армия, че е пуснала вируса NotPetya

Белият дом упрекна късно в четвъртък Русия, че стои зад кибер офанзивата с програмата, известна като NotPetyа през предишното лято. Ден по-рано Англия насочи същото обвиняване за събитията от юни 2017 година, които сковаха елементи от инфраструктурата на Украйна и провокираха вреди за милиони долари на компании и институции по целия свят.

" Ройтерс " показва, че това е първият път, когато американското държавно управление упреква Москва за една от най-тежките кибер офанзиви - нещо, което мнозина експертни от частния бизнес споделят от месеци насам.

Русия незабавно отхвърли обвиняването и сподели, че то е част от русофобска акция, водена от някои западни страни.

" Това бе част от продължаващите старания на Кремъл да дестабилизира Украйна и показва още по-ясно намесата на Русия в продължаващия спор ", съобщи говорителката Сара Сандърс. " Това бе и безотговорна и безразборна кибер офанзива, поради която ще има интернационалните последствия ", добави тя. Изявлението е с изключително изострен звук и твърди, че офанзивата, " разпространявайки се по целия свят, е предизвикала вреди за милиарди $ ив Европа, Азия и двете Америки ".

Американското изказване е трябвало да бъде публикувано по едно и също време с английското, само че се е наложило дасе изчака поради нещастието с всеобщото ликвидиране в учебно заведение във Флорида, споделят три източника на " Ройтерс ".

Съединени американски щати са упреквали по-бързо други страни за сходни офанзиви, само че в тази ситуация с Русия обстановката е по-деликатна. Причината е, че когато се насочи обвиняване, е редно да има и следваща глоба, с цел да не наподобява всичко като празни думи. Проблемът е, че, с цел да бъде уверена обществеността, глобата би трябвало да е забележима, до момента в който най-ефективните ограничения най-вероятно са под формата на секретни контраооперации във виртуалното пространство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР