Белият дом каза, че ръководителите на Google, Microsoft, OpenAI и

...
Белият дом каза, че ръководителите на Google, Microsoft, OpenAI и
Коментари Харесай

Белият дом ще обсъди свързаните с ИИ проблеми с ръководството на Google, Microsoft и други компании

Белият дом сподели, че ръководителите на Гугъл, Microsoft, OpenAI и Anthropic в четвъртък ще се срещнат с вицепрезидента Камала Харис и висши чиновници на администрацията, с цел да обсъдят обвързваните с ИИ основни въпроси. В поканата за срещата се отбелязва, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън „ чака фирмите да тестват сигурността на своите артикули, преди да ги дават на обществеността “.

Притесненията по отношение на бързо разрастващата се ИИ-технология се усложняват от опасенията за поверителността, които могат да доведат до разпространяване на измами и дезинформация. През април Байдън сподели, че остава да се види дали изкуственият разсъдък е рисков, само че акцентира, че софтуерните компании носят отговорността по отношение на сигурността на техните артикули. Социалните медии към този момент демонстрираха вредата, която мощната технология може да аргументи без подобаващите ограничения за сигурност, споделя той. Администрацията на Съединени американски щати търси публичен коментар по отношение на препоръчаните ограничения за подотчетността на ИИ-системите, защото опасенията по отношение на тяхното влияние върху националната сигурност и образованието нарастват.

На срещата в четвъртък присъединяване ще вземе и ръководителят на кабинета на Байдън, Джеф Зиентс (Jeff Zients), заместник-ръководителят на кабинета Брус Рийд(Bruce Reed), съветникът по национална сигурност Джейк Съливан (Jake Sullivan), шефа на Националния стопански съвет Лаел Брейнард (Lael Brainard) и министъра на търговията Джина Раймондо (Gina Raimondo).

ChatGPT на OpenAI, чатбот с изкуствен интелект, който неотдавна притегли публичното внимание със способността си бързо да написа отговори на необятен набор от запитвания и се трансформира в най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята с над 100 милиона дейни консуматори месечно, след това стана обект на интерес от страна на американските законодатели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР